dijous, 20 de novembre del 2008

Finançament Local?


Els que vau anar a l'acte institucional del Carrer de les Roques el dia 11 de setembre, la diada, recordareu el discurs del nostre batlle, totalment fora de lloc. És lògic, els socialistes, mai s'han cregut l'11 de setembre. Realment saben què representa commemorar que encara existim malgrat els espanyols i francesos que ens van ocupar per la força de les armes?? És clar que no ho entenen, si ells volen l'encaix amb l'estat Espanyol! Però van a aquests actes perquè toca. I és clar, no poden fer discursos totalment en contra del que pensen Però bé, això és un altre tema, un dia en parlaré en un escrit.

Aquell discurs es va basar en reclamar un millor finançament local, sí, com ho sentiu, el discurs de la diada (acostuma a ser reivindicatiu referent a la llibertat nacional) va estar basat en reclamar un millor finançament local, que està molt bé, però aquell dia no era l'indicat. Ni el lloc ni el tema. Haurien d'haver reclamat que els recursos del finançament local fossin cedits a la generalitat (els té l'estat). Ni tampoc va mencionar el dèficit fiscal. Admetre que l'estat al que volen pertànyer ens roba, expolia i enganya, seria curiós, no?

Doncs avui llegeixo aquesta notícia. Ja veieu què vol el PSC, Espanya i més Espanya. El finançament local se'ls hi en fum, sobretot si ho mana el PSOE.


Front municipalista contra el PSC perquè ha rebutjat al Congrés les esmenes per millorar el finançament local

ERC, ICV-EUiA i CiU retreuen als 25 diputats socialistes catalans la seva "subordinació" al PSOE en un moment de crisi per als ajuntaments
Ult. Act. 20.11.2008 - 17:45 hs

CiU, ERC i ICV-EUiA han acusat avui el PSC de "subordinació" al PSOE, perquè els seus 25 diputats catalans del Congrés han rebutjat les esmenes per a la millora immediata del finançament local.

Tres alcaldes de cada formació –l'ecosocialista Lluís Tejedor (el Prat de Llobregat), el republicà Pere Prat (Manlleu) i el convergent Lluís Recoder (Sant Cugat del Vallès)– han retret al PSC el fet de no donar suport a les seves esmenes.

Els tres han assegurat que el contingut d'aquestes esmenes era el mateix que la declaració unitària que van promoure al setembre tots els partits catalans i les entitats municipalistes. En aquell text demanaven acabar amb la "insuficiència financera" que històricament afecta els ens locals, agreujada ara per la crisi.

"Si els alcaldes socialistes del PSC, o el PSC a Catalunya, no estava disposat a defensar les esmenes a Madrid, què pretenien amb la comèdia unitària? Per què ens han entretingut fent teatre?", ha lamentat l'ecosocialista Lluís Tejedor.

L'alcalde ha criticat que el PSC es presti a donar suport al PSOE i al govern espanyol, que "té fum entre les mans i res en concret". Per això, ha demanat als socialistes catalans "coherència" a Madrid respecte al que defensa a Catalunya no només aquest partit, sinó també els seus alcaldes i regidors.

En el mateix sentit s'ha pronunciat el convergent Recoder, que ha dit que "encara queden esmenes vives", de manera que PSC i PSOE són a temps de "rectificar" i aconseguir incrementar el finançament local en els comptes del 2009.

"La unitat ha durat el mateix que dura un terròs de sucre en un got d'aigua", ha dit Recoder, que ha instat alcaldes i regidors socialistes a actuar com a "grup de pressió municipalista" en el si del PSC i el PSOE.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Però t'has equivocat de partit al qual militar, Papell!

Bullanguerus FCB ha dit...

Bon Bloc company!!!

Estic completament d'acord amb el que dius, però hi ha una cosa que no m'encaixa...

No és Esquerra qui va decantar les eleccions a favor del PSC??? diria que si!!!

I atenció!!! no estic dient que hagués estat millor que les decantessiu cap a CIU ja que d'espanyolisme disfressat n'hi ha a tot arreu.

Però per favor, siguem una mica seriosos, que el PSC són els vostres SOCIS de govern. Que sou vosaltres els que els doneu la "carrerilla" per aconseguir els èxits.

Almenys accepteu els vostres errors (si és que ho considereu un error, que ho dubto força), baixeu el cap i no us feu més els valents i els independentistes perquè ja no cola!!!

És molt heroic per Catalunya que Esquerra critiqui el PSC... Sempre demostrant que sou capaços de lluitar fins al final per la Terra i que no pactareu amb qualsevol...

Si us plau, almenys respecte pels que lluitem de veritat...

Per cert, com és que les JERC no estàveu a la manifestació de l'Esquerra Independentista a l'11 de setembre si sou tan socialistes??? Perque si l'excusa és que havíeu d'estar a la d'ERC, us recordo que els vostres líders es defineixen com a liberals, és a dir que de socialisme no massa eee

Bé per acabar, només dir que m'agradaria que consderessis aquest comentari una crítica constructiva sense ànims d'ofendre, i altre cop donar-te l'enhorabona pel Bloc.

Salut!!!

Bullanguerus FCB ha dit...

Per favor...

Et deixes l'anti... Anti-33 és el que soc, només cal mirar una mica el meu bloc.

Des de quan un 33 és antirascista, anitfeixista i socialista??

Apa salut!!!