dimecres, 9 de juny de 2010

El Ple que tocava

En el passat Ple del mes de Maig, on si que hi va haver Ple, es va portar a aprovació el conveni de l'ajuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat per tal d'ampliar el CAP eixamplant l'edifici actual cap al carrer Jaume I. Des d'Esquerra hi vam donar suport, tot i així vam fer constar que és una llàstima que l'edifici no suporti una segona planta que s'hauria d'haver previst i vam demanar que es torni a estudiar allò que s'havia proposat a la legislatura passada, descentralitzar el CAP tot fent-ne un altre al costat de Torre Balada, al Casc Antic, que facilitaria l'esponjament de l'existent i una millora del servei per les persones amb dificultats de mobilitat que viuen al centre.

També es va aprovar el Pla de Seguretat Viària, que ja vam explicar en un article anterior, bàsicament fa un estudi dels accidents amb víctimes (són baixos) que hi ha al casc urbà, fa una prediccó/objectiu a uns anys vista i proposa una sèrie de mesures per reduir-ne el nombre, mesures que ja fa un temps que es fan i per tant anem pel bon camí.

Per unanimitat es va donar suport a l'entrega de la Medalla de la Vila a l'Esbart Teatral, entitat centenària que forma part de l'ADN de Castellar, que també aspirava al guardó de la Creu de Sant Jordi, que enguany no ha rebut, però que l'any que ve es tronarà a presentar candidatura. Des d'aquí volem felicitar l'Esbart per la tasca que han fet, que fan i que segur que continuaran fent amb les ganes i il·lusió de sempre. Us la mereixeu.

Des d'Esquerra vam presentar una proposta de resolució per tal que totes les begudes que es comprin a l'ajuntament estiguin etiquetades, a partir d'ara, en català. Una mesura per fomentar l'ús del català en l'etiquetatge, massa menyspreat per algunes marques comercials. Una proposta que continua augmentant la normalització de la llengua a la que tots aspirem. Va ser aprovada per unanimitat.

Finalment es va discutir una proposta de l'Altraveu que demanava a l'equip de govern que complís el ROM pel que fa a la suspensió del Ple del passat mes d'abril. Des d'Esquerra vam comentar que si es volia suspendre el Ple era tan senzill com convocar la junta de portaveus i consultar-ho i no pas suspendre'l unilateralment. El grup socialista sovint oblida que el Ple és un òrgan on hi som tots representats i no pas propietat de l'equip de govern. Aquestes coses només fan que augmentar la desconfiança vers l'equip de govern, i això a en Giménez a un any vista de les eleccions municipals, potser no és el que més li convé.


Oriol Papell i Torres

Regidor ERC


* Article enviat als mitjans de comunicació castellarencs.