dimarts, 17 de març del 2009

Ja ho vam avisar 2

Amb aquest escrit m'afegeixo a la crítica que fa en Xavi Bella al seu Bloc.

Recordeu que fa uns mesos vaig fer un escrit criticant l'Actual amb els seus titulars enganyosos i la quantitat ingent de fotografies del batlle Giménez? Doncs l'Actual de divendres passat no té pèrdua.

A l'anterior Actual, a part d'una portada dedicada exclusivament a un concurs de fotografia (com si fos el més important d'aquella setmana), hi havia la notícia a l'interior, referent al ple extraordinari del feberer (celebrat el 3 de març) on s'explicava tot el que hi havia passat amb un gran protagonista (a part del trànsfuga), tant a l'inici com al final, el 1r tinent d'alcalde, dels socialistes de Castellar. Algú que a la seva primera intervenció defensant les ARE va ratllar l'insult en moltes ocasions i sempre amb el seu to fora de lloc i menyspreant a l'oposicio, el mateix que al final del ple va tallar la meva intervenció antitransfuguisme de la manera més maleducada, amb el vist-i-plau del batlle Giménez, que va tenir la santa barra de fer callar al públic que es queixava del tall i les males maneres del regidor. Surrealista. Parlar del pacte que tenen amb el trànsfuga els posa molt nerviosos i salten quedant en evidència.

Doncs amb sorpresa (o no), llegim a l'últim Actual una notícia que sembla redactada pel mateix regidor polèmic on aclareix les seves paraules al ple, com si fos l'espai de: "el regidor s'explica". Es veu que la notícia sobre el ple no va agradar a can PSOE i posaria la mà al foc que hi va haver trucada de Palau exigint rectificacions, i efectivament, tenim la rectificació a l'estil NODO. Es veu que hi ha notícies que les redacta ja sabem qui. A l'Actual hi ha bons professionals que han anat pulint detalls amb l'any d'existència que té el setmanari i han fet moltes millores i les que vindran, el problema, però, ve de més amunt. I aquest problema és de naixement, l'Actual va néixer sense un Consell de Comunicació al darrere (recordem que des d'Esquerra vam fer una proposta de ressolució que va ser rebutjada), fent el contrari del que predicaven els socialistes quan eren a l'oposició.

I no vull tornar a sentir allò de: l’Actual, el mitjà escrit més lliure i plural de la història democràtica de Castellar.

Ja no cola.