dilluns, 1 de febrer del 2010

PSC-PSOE, 1a empresa de col·locació de Catalunya.

Quan governava CIU tan a la Generalitat com a l'Ajuntament de Castellar sempre es deia que hi havia gent amb endoll, col·locada a dit pel simple fet de tenir carnet del partit. Molt probablement sigui veritat, una petita minoria va tenir aquest privilegi, en tot cas, sempre manquen proves encara que de vegades sigui molt evident. El mateix passa amb el PSC-PSOE i els seus feus (que ve de feudal) de poder.

El PSC-PSOE porta des de sempre governant l'ajuntament de Barcelona, la Diputació més poderosa, la de Barcelona (un pou negre, vaja) i últimament i a desgrat meu, toquen poder a la Generalitat. Hi ha hagut casos evidents i flagrants d'endollisme. No cal que els repassi, que en el cas de la diputació ens hi podríem passar dies. És aquell òrgan que té un pressupost bestial i només en dedica una petita part als ajuntaments i una gran part a pagar sous de tota mena. Per no parlar de la doble xarxa que creen, envaeixen competències de la Generalitat per pur i dur clientelisme. Com en el cas de joventut creen oficines de joventut (com a Sabadell) paral·leles a la xarxa de la Secretaria General de Joventut de la Generalitat. Un contrapoder al servei del PSOE, vaja. A Barcelona, quan la perdin per fi a les properes eleccions municipals, es descobriran una d'endolls i coses obscures que quedarem garrativats. Al temps.

Volia repassar una mica el cas de Castellar. Recordo els socialistes dia sí i dia també criticant que tothom estava triat a dit a les èpoques anteriors amb govern de CIU. Properament veurem com es tria el nou director de la ràdio (que a les bases diu que ja ha d'haver estat director d'una ràdio abans) i molt em temo que el faran més aviat cap d'àrea i ho controlarà tot, ràdio, Actual i el nou web de notícies. I es queixaven del Casa de la Vila. Cal recordar aquell actual en què es parlava de la poca educació de Pepe González al Ple i el posterior actual on ell mateix havia redactat la notícia o almenys així ho semblava? I evidentment, el nou director, no en tinc cap dubte, serà algú de carnet. Hi ha coses que ja ni et sorprenen ni n'esperes res de bo. Canvis de llocs de treball i promocions sense concurs, inventors, boles pintades pel mateix que després et fa una escultura horrible, el germà d'una regidora socialista nou director de l'escola bressol i ara una obedient i implacable militant socialista guanya el concurs per ser la que gestioni el nou Espai Cívic. I el millor de tot, excusatio non petita acusatio manifesta (qui s'excusa, s'acusa).