dimarts, 8 de setembre del 2009

Tots som Arenys de Munt

Sembla mentida el que està passant aquests dies. Si baixés un alienigena i s'instal·lés a Catalunya no entendria res. En una suposada democràcia es vol preguntar a uns ciutadans què volen ,i l'estat, en teoria democràtic, ho vol impedir. A l'alienigena, amb ulls com taronges, li hauríem d'explicar que això és l'Estat Espanyol, res a veure amb democràcies avançades com la del Regne Unit, on no tenen cap problema amb el referèndum independentista que planteja el govern escocès format pel SNP i n'Alex Salmond al capdavant. Per no parlar de la desinformació que aquí té tothom. Anem a pams, què passa a Arenys de Munt?:

Primer, es vol organitzar el dia 13 de setembre d'enguany una consulta sobre la indepèndència de Catalunya amb la següent pregunta: Està d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea? La consulta l'organitzen un seguit d'entitats privades del món associatiu arenyenc, entitats que volen que el poble parli i es decanti per una de les opcions, amb l'objectiu de normalitzar el dret de decidir.

Segon, el consistori només va aprovar una proposta de ressolució donant suport a la consulta , amb els vots afirmatius de CIU, ERC i ICV (El PSC-PSOE es va abstenir, evidentment), només això, ni ho organitza ni res de res. Aquests dies hem sentit barbaritats com que la consulta incompleix la llei de règims locals, que cap ajuntament pot convocar un consulta que afecti a coses exteriors al poble... Però el cas és que no ho organitza l'equip de govern, com ja he dit, per tant, cagada de pastoret de l'advocacia de l'estat, del senyor Iceta (PSC-PSOE), de la senyora Fernández de la Vega, de Ciudadanos i de tota aquesta colla d'espanyolistes.

Tercer, quin problema hi ha que es pregunti a la gent què vol? No és la cosa més democràtica que hi ha que la gent s'expressi dient què vol??? O potser el problema és el resultat? O, segurament com em temo, el problema és normalitzar que a la gent se li pregunti de tant en tant què vol? De què tenen por sinó? Per què hem de sentir la colla de bajanades que estem sentint aquests dies?

Quart, la conselleria d'Interior, dirigida pel pijoprogre d'en Joan Saura, no la podia cagar més. Us sembla normal que autoritzes una manifestació de la Falange el mateix dia de la consulta? Algú li cap al cap? El senyor Saura és un impresentable. Després de la pluja de crítiques que li ha caigut, finalment no ha permès la manifestació el mateix dia, però l'errada inicial ens indica la classe de personatge que és i que d'esquerres i catalanista, no en té res. Qui ho havia de dir, un excomunista (ara ecopijo) agafadet de la mà amb la falange!

El dia 13 de setembre serà una jornada històrica, no pel fet que un poble faci una consulta, que també, sinó perquè aquell dia s'exercirà el dret de decidir malgrat les traves que ha posat l'Estat Espanyol. Aquell dia, segurament, serà el primer d'una sèrie de canvis imparables que s'apropen.
Ja heu vist com ha reaccionat l'aparell de l'estat per una cosa insignificant, preparem-nos pel dia que la consulta es faci al poble català, la resposta serà terrible, però no ens podran aturar.

PD: Podeu votar a l'enquesta sobre el tema.