dimarts, 3 de novembre del 2009

Ple tranquil = obsequi enverinat del PSC-PSOE

El passat ple havia de ser tranquil. Era d'aquells plens on l'equip de govern només tenia un punt a l'ordre del dia i bàsicament era votar els canvis d'estatuts d'un Consorci on Catellar en forma part. Sort de les dues propostes de CIU (que provenien de les dues federacions municipalistes) que li donaven una mica més de salsa a l'únic punt de l'equip de govern. Bé, això és el que ens pensàvem.
Per no perdre la tradició, un punt afegit a última hora (no els ho hauríem de permetre, si a la comissió informativa aquest punt no hi és o hi manca informació, es retira del ple i punt) va ser el detonant del mal rotllo sobtat del ple. El punt en qüestió era sobre "informació general sobre els equipaments educatius". Que dius, ah goita, ens explicaran alguna cosa nova que no sabem. Doncs no, comença la regidora d'educació, Antònia Pérez, parlant-nos de tot el que ja sabíem, i com està la situació actual. Us recomano que escolteu el Ple, sobretot la seva intervenció. Sort que és ella la regidora d'eduació, perquè es va perdre i equivocar moltes vegades, demanant ajuda a l'alcalde i tot, desconec el perquè. Fins aquí cap novetat.
Però després va intervenir el nostre amic González, amb el seu to de sempre. I tant que va informar! Va informar de com n'era de fosca i tenebrosa l'etapa anterior i com n'era de lluminosa i gloriosa la nova etapa socialista (sic!). I com era d'esperar, com sempre que intervé, no es va estar dels seus atacs de sempre i molts cops ratllant l'insult. Va ser bastant indignant. No estem en contra que s'informi, evidentment, però si es vol fer un debat (com ella va fer, però sol) sobre els equipaments educatius que ens avisin amb temps i ens el prepararem. A sobre quan acaba, l'alcalde Giménez (aquell que talla als altres quan parlen o surten del tema i a en González mai no li diu ni piu) ens pregunta a la resta de grups si volem fer alguna intervenció! Ha! Un punt afegit a última hora, en teoria informatiu i que acaba sent d'atac a l'oposició, que per tant no portem preparat (ell sí) i tenen la barra de dir-nos: au va, digueu alguna cosa, seguiu-nos el joc!
En fi, hi estem tan acostumats que acabarà no sent ni notícia. Es notava que la intervenció d'en González era de rabieta de nen petit, perquè a l'anterior ple la regidora d'educació no va sortir gaire ben parada de la seva gestió i informació als grups polítics. I com no, el senyor González l'ha de defensar, que ella sola no en sap.
Aquesta actitut del PSC-PSOE no sé què cerca ni què pretén. Però que ho tinguin clar, són ells qui governen i són ells que han de fer passos per fer ponts i possibles concensos. D'aquesta manera fan just el contrari i a sobre en temps de negociació d'ordenances i pressupostos. Ja s'ho faran ells i la seva estratègia, nosaltres tenim estesa la mà des del primer dia, perquè per fer el millor per Castellar estem disposats a arribar als concensos que faci falta, cedint en algunes coses si cal i representa una millora pel poble.
No anem bé PSC-PSOE, no anem bé.