dimarts, 17 de novembre del 2009

Un ple molt dens!

Avui hi ha ple, i no precisament dels curts. Cada novembre hi ha el Ple de pressupostos, i com a tal, produeix un llarg debat de presentació dels mateixos i de rèplica i posicionaments de l'oposició. Com deia en aquest ple hi ha dos punts llargs, el de les Ordenances Fiscals i el dels Pressupostos i plantilla. Crec que acabarem a quarts d'una o més tard de la una.
A part hi ha uns temes més que presenta l'equip de govern. Un és sobre la concessió de la gestió de la piscina coberta, un altre sobre el pacte d'alcaldes de la comarca sobre l'energia sotenible i finalment un sobre la instal·lació de plaques solars, que torna al ple després de dos intents.
Des d'ERC presentem 3 propostes de ressolució. Una d'ells afecta directament les ordenances fiscals i els pressupostos, per això es debatrà abans que els temes de l'equip de govern, ja que si s'aprova s'hauran de modificar. Proposem una rebaixa del tipus impositiu de l'IBI, ja que amb l'eslògan que els impostos es congelen amagaven que no és del tot cert. El tipus impositiu de l'IBI s'incrementa un 0'64 que suposa un increment del 6% en el rebut, i nosaltres proposem rebaixar-lo al 0'625%, així la pujada és més petita, al voltant del 2%. Això també suposarà una baixada de 150.000 euros d'ingressos de l'ajuntament, que es treuran del capítol 1 de personal.
Esquerra també presenta una proposta sobre les bonificacions al rebut de l'IBI per a famílies monoparentals. Actualment les famílies nombroses amb dificultats ja reben bonoficacions al rebut de l'IBI, però les monoparentals amb dificultats encara no, a part que Catalunya és l'únic lloc on es reconeix per llei aquets tipus de família. La proposta consiteix en donar subvencions (ja que com que les famílies monoparentals no existeixen a nivell legal de tot l'estat) a aquestes famílies, equiparant-les a les nombroses.
Una altra proposta d'Esquerra és sobre la violència cap a les dones. És en motiu de la diada del 26 de novembre contra aquest tipus de violència. Es pretén conscienciar sobre aquest problema i intentar solucinar-lo amb el nostre petit gra de sorra.
I finalment hi ha una proposta feta des de l'entitat Castellar Decideix, sobre donar suport a la Consulta per la Independència de Catalunya, que es farà el proper 13 de desembre, enviada a tots els partits, i que hem entrat CIU, l'Altraveu i ERC al registre, ja que l'entitat no la pot entrar, en tant que no és un representant polític. Un portaveu de l'entitat la presentarà al Ple i els partits ens limitarem a opinar i votar. Ja us avanço que el nostre vot serà favorable, ja que com a demòcrates, estem a favor de l'autodeterminació, que és el que pretén la consulta, que tinguem l'oportunitat de decidir sobre un tema tan cabdal. Almenys decidir, la resta que cadascú voti el que vulgui.

Ens veiem al ple!