dimecres, 18 de novembre del 2009

L'Ajuntament de Castellar dóna suport a la Consulta!


Ahir va ser una data històrica més de les que vindran. El Ple de l'ajuntament, va aprovar per majoria, donar suport a la Consulta per la Independència que impulsa Castellar Decideix pel dia 13 de desembre. Es va aprovar amb els vots favorables de CIU, L'A, ERC i el trànsfuga, el PSC-PSOE es va abstenir.
El punt de l'ordre del dia el va defensar el portaveu de l'entitat, en Pere Roca, en una intervenció esplèndida que va despertar els aplaudiments del públic assistent i de molts regidors. Els partits, un a un, van anar donant la seva opinió sobre el tema i tots bastant en la mateixa línia, defensant la consulta com a dret dels catalans per decidir, una consulta a favor del dret a l'autodeterminació, no de la independència, això ja és cosa de cada ciutadà que voti, la consulta és per poder expressar-se amb llibertat. Els socialistes, això no ho van acabar d'entendre i van argumentar que ells no són independentistes, i per això els hi vaig recordar que no es tracta de ser-ho no, sinó de creure en la democràcia i en el dret de decidir lliurement, que la consulta era per poder saber l'opinió dels ciutadans independentment de ser o no independentista.
El cas és que la proposta es va aprovar i Castellar se suma a la resta de municipis que hi han donat suport. Ara cal seguir treballant i que el dia 13 sigui una gran jornada per la nostra vila i els ciutadans amb una gran mostra de civisme, surtin en massa a votar per defensar un dret que ens nega l'estat espanyol.
Animem a l'entitat Castellar Decideix a seguir lluitant i treballant per aquesta fita tan noble, seguiu així companys, esteu fent molt bona feina.


Aprofito per posar l'enquesta, on l'opció majoritària no va ser la real:

Què creus que votarà el PSC-PSOE de Castellar al Ple respecte a la Consulta?


S'abstindrà
6 (42%)
Votarà en contra
7 (50%)
Votarà a favor
1 (7%)
Abandonarà el ple
0 (0%)


Ja podeu votar a la propera enquesta: Què creus que passarà amb la Consulta per la Independència de Catalunya a Castellar?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

bé Oriol bé!
aviam si aconseguiu uns bons resultats a Castellar. Almenys ja heu portat il·lusió a molta gent ;)

gorina.

Elisenda Alamany ha dit...

M' atreviria a dir que la intervenció del senyor alcalde va ser més que coherent i esperable. Ja fa temps que crec que tots havíem deixat a banda cap expectativa o sorpresa agradable.
Un petó

Jordi i Oriol ha dit...

No et manca raó Elisenda, però esperava potser, ingènuament, que el senyor Giménez hauria entès que la consulta no és pels independentistes, és perquè es pronunciï la ciutadania. Em va decebre que no fos capaç de ser sincer i dir que no volen aquesta consulta en concret, en comptes d'embolcallar-se en que són federalistes i barrejar temes.