dimarts, 19 de gener del 2010

Encara queda molt per fer

Deixem enrere l'any 2009, l'any central de la legislatura mogut per molts temes i dens en alguns mesos on les propostes i accions s'acumulaven. Des d'Esquerra vam començar l'any tot proposant que Castellar es declarés municipi antitaurí, en contra del maltractament animal, i ho vam aconseguir, podríem dir que vam ser pioners, ja que justament fa pocs dies el debat ja ha arribat al Parlament i és un tema de plena actualitat. Poc després, amb el rebombori que va aixecar la normativa europea del foc, vam creure necessari portar al Ple una proposta de suport a la nostra cultura del foc, en defensa d'unes tradicions que no fan mal a ningú i són part de la nostra quotidianitat. També coincidia amb la manifestació independentista dels 10000 a Brussel·les, que va ser un èxit rotund. Vam aconseguir donar-hi suport des del Ple uns dies abans.

El nostre grup escolta els problemes de la gent i hi intenta donar solució, un exemple clar és el de la problemàtica del carrer Puig de la Creu, carrer de vianants que han de suportar el pas de molts cotxes en hora punta quan la tipologia del carrer (molt estret en alguns punts) impedeix una convivència tranquil·la entre cotxes i vianants. La proposta d'escoltar els veïns i trobar-hi una solució va quedar en suspens i avui dia no s'ha solucionat del tot per manca de ganes de l'equip de govern.

També vam proposar l'adhesió a la Xarxa Nacional de Cinemes, que consistia en cedir una sala on projectar un cop al mes una pel·lícula doblada al català i així ajudar a la nostra llengua a guanyar espai allà on no en té gens i a normalitzar-la.

Quan hi va haver l'esfondrament del mur del CEIP El Sol i la Lluna, des d'ERC ens vam moure ràpid i vam trobar solucions expressades en una proposta al Ple que es va aprovar per unanimitat i esperem que el curs que ve l'escola obri amb totals garanties.

Des d'Esquerra vam detectar que mancaven llocs on les entitats poguessin publicitar les seves activitats i vam fer una proposta que s'ha traslladat al carrer amb la col·locació de nous plafons i redistribució de pirulins. No ens podíem oblidar del centenari de l'Esbart Teatral i vam creure oportú iniciar els tràmits per concedir-li la Creu de Sant Jordi amb el suport de tots els grups. Aquests sí que se la mereixen.

Ens apropàvem al final de l'any i com sempre tocava parlar dels pressupostos. Davant la situació general de crisi i la intenció del govern municipal del PSC-PSOE de congelar impostos vam adonar-nos que hi havia un impost que no es congelava, l'IBI, i vam aconseguir rebaixar-lo tan com es podia per afectar al mínim les butxaques de la gent. Al mateix Ple i en el mateix context vam fer una proposta per tal de tenir en compte les famílies monoparentals i equiparar-les en subvencions i bonificacions a les famílies nombroses. Finalment vam reafirmar Castellar com a municipi que està en contra de la violència contra les dones i continuar amb la denúncia d'aquest acte tan repugnant.

Això és un petit resum del què ha fet ERC aquest 2009 passat. Quan ets oposició evidentment no governes, però això no t'impedeix de fer propostes a part del control d'allò que fa l'equip de govern. Tenim moltes propostes més que anirem fent durant el 2010 i el que queda de legislatura. Per un Castellar millor, sempre.

Oriol Papell i Torres

Regidor ERC

* Article publicat al Setmanari Cultural Forja i a l'Actual


1 comentari:

Ibai Iturria ha dit...

Espero que durant el 2010 treballeu tant com ho heu fet en el 2009. Les coses ben fetes tranquil·litzen, però no cal quedar-se assegut. Cal seguir endavant per un Castellar millor, sempre.