Paràsit
De Viquipèdia
Un paràsit és un organisme que passa gran part de la seva vida als teixits d'un altre organisme, al qual li causa un dany però sense arribar a matar-lo directament. L'espècie que du a terme el procés es denomina paràsit o hoste i l'espècie parasitada s'anomena hostatjador. El parasitisme es dóna en tots els tipus d'éssers vius i en tots els ecosistemes.
Els danys causats pels paràsits poden prendre diferents formes, des de patologies directes fins a efectes més subtils com canvis de comportament de l'hoste. Per exemple, alguns cucuts ponen els ous en nius d'altres espècies de manera que les seves cries són alimentades per pares aliens, la cria de cucut creix més de pressa que les altres fins que les fa fora del niu.
La interacció biològica entre l'hoste i el paràsit pot arribar a convertir-se en simbiosi si el paràsit en comptes de perjudicar l'hoste li proporciona algun benefici.
Un altre exemple de parasitisme seria el borbònic. L'ésser viu en qüestió, Juan Carlos de Borbón i la seva família, s'instal·len en palaus luxosos i xuclen a poc a poc els diners de la bona gent que els guanya amb esforç i dedicació. I el parasitisme es perpetua amb el sistema conegut com herència genètica, els fills del paràsit pare acaben ocupant el seu lloc i continuen amb el parasitisme perpètuament. L'única cura que es coneix és la república, que consiteix en l'expulsió del paràsit del cos parasitat o seccionant el coll del paràsit i la seva descendència.
3 comentaris:
Què bona Papell! Una molt bona definició del que és la monarquia en el món actual. Però ves amb compte, per molt "campetxanos" que es vulguin fer passar, la dinastia borbònica històricament no ha aguantat tant a Espanya per ser bones persones justament. Si veus a algun lloc "dos homes de negre" amb ulleres i pintes estranyes, fuig corrents!
Salut i República,
PD: Hi ha un altre paràsit que encara no està del tot identificat. El seu nom científic és "sociaticus malignum", vulgarment anomenat PsoE i el seu amfitrió preferit sol ser el poble català. Per confondre l'amfitrió, sol adoptar la forma de PSC, un simbió inofensiu però que en realitat es va extingir fa molts anys. Per cert, el "sociaticus malignum" també pot parasitar altres formes de vida com Euskadi quan entra en contacte amb un altre paràsit anomenat "fatxus típicum", també anomenat PP.
Boníssim Robin hahaha he rigut molt hahaha
això de sociaticus malignum i fatxus típcum espectacular XD
Per cert! Alguna cosa em diu que els "paràsits" han assaltat el teu blog... Serà pels resultats de l'enquesta sobre la política de l'ajuntament de Castellar? Hehehe No pateixis que això és bo. La discrepància ens fa més forts perquè referma el que creiem. Ja poden votar que "l'ajuntament ho fa superbien" que no s'ho creurà ni sa mare.
Salut!
Publica un comentari a l'entrada