dimecres, 20 de maig del 2009

Maneres de fer les coses (2)

Us en recordeu que fa uns dies escrivia aquest article queixant-me de la manera de fer dels socialistes de Castellar? Doncs avui, hi he de tornar. Ahir dimarts 19 de maig, Castellar va celebrar 30 anys d'ajuntaments democràtics (us recomano que visiteu l'exposició que hi ha al mercat, fotos i història molt necessària). Fins aquí, més o menys bé, per mi dir-li democràcia a això de l'Estat Espanyol és poc ajustat a la realitat, però bé, no és el tema del que vull parlar. L'acte en qüestió, que consistia en una recepció a l'ajuntament amb el president Paqual Maragall i la posterior inauguració de l'exposició al mercat nou, ens va ser informat, als regidors, dijous passat dia 14 de maig (una setmana abans!). És a dir, aquest acte ha estat fet per l'equip de govern i ningú més. A algú li sembla normal? No hauria estat més lògic que l'acte hagués estat preparat i concensuat per totes les forces polítiques de Castellar? La força política que va governar Castellar durant 28 anys, que va ser CIU (ens agradi o no) no hi hauria d'haver tingut un paper destacat? I ERC que també ha tingut un paper important? Es veu que la història deu començar amb l'arribada dels socialistes, abans, desert. Per què aquesta manera de fer com si només hi fossin ells sols i ningú més? Què pretén el PSOE de Castellar amb aquesta actitud? Avui ha estat vergonyós, evidentment ha faltat gent de tots els partits, menys els socialistes, els hauríeu d'haver vist, tots seguint en Maragall, no només els regidors, que era el més lògic, el seguein càrrecs de l'executiva i familiars de socialistes. Ben bé semblava un acte del PSC-PSOE encobert i disfressat d'institucional. Cada cop estan més sols amb aquets tipus d'actituds que només fan que generar malestar. Això sí, quan et necessiten ja et vénen al darrere ja, la trucada d'en Giménez quan no veu clar que s'aprovi alguna cosa al ple n'és un gran exemple. Sembla que encara no han entès que les relacions s'han de treballar mica en mica i no pots estar "matxacant" l'oposició dia sí i dia també i després demanar concensos i enteses "pel bé de Castellar". Per establir ponts cal posar mahons, no esmicolar-los. I qui en té la principal responsabilitat és l'equip de govern.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Que fàcil és criticar als altres en veu alta i no veure els propis errors! Tergiverseu els problemes, els polititzeu descaradament, i per si no n'hi hagués prou, manqueu al respecte institucional que TEòRICAMENT hauríeu de representar. Tot plegat, una vergonya!!

Jordi i Oriol ha dit...

I tant que nosaltres fem errors, com tothom. Però un acte així no creus que estaria millor que s'hagués fet amb el concens i la participació de totes les forces polítiques?

per cert, el que és fàcil és fer comentaris anònimament.

Robin dels Boscos ha dit...

Fa falta que et digui qui és Oriol? Segur que és el familiar d'algun regidor sociata o un regidor sociata directament. Ja que el tenim aquí li faré una pregunta. A on està la democràcia, el consens i el "talante" en tot això? El respecte és una cosa que s'ha de tenir sempre. Però també es pot perdre amb certes actuacions. Vosaltres sí que manipuleu les coses continuament i les feu al vostre gust i interès d'una forma descarada. Als sociates se us ha vist el "plumero" fa molt de temps. Mentiu només presentar-vos a la gent com a "socialistes", perquè realment no teniu una pauta ideològica socialista en els estatuts i després a la pràctica encara sou més de dretes. En realitat no hi ha res que us diferencie de CiU. Tan sols que vosaltres, per si encara no era prou greu, esteu controlats per una colla de cràpules filofeixistes des de Madrid. Tota la vida heu postergat els problemes en el temps perquè en el fons ereu els primers a qui no interessava que es solucionèssin. I ara a Euskadi feu totes les marranades anti-democràtiques possibles per arribar al Govern. I com que ni així guanyeu, acabeu pactant amb el mateix PP que té a gent que fins fa no res era de la Falange a les seues llistes electorals. A més en Patxi havia promès durant la campanya electoral que no pactaria amb el PP. Però ja se sap quin és el valor real de la promesa d'algú del PsoE, no?

No fa falta polititzar els problemes per a criticar-vos. Les vostres deficiències morals salten per si soles. El que és realment difícil és dir alguna cosa positiva del PsoE quan us heu convertit en la principal empresa de contractació de Catalunya allunyada dels problemes i de les necessitats reals de la gent. I a més, botiflers. No tornaré a defensar-vos mai més enlloc en la vida.

Salut i República,