dijous, 4 d’octubre del 2007

Un ple interessant

El dimarts 25 de setembre, vam cel·lebrar el primer ple després de les vacances d'estiu.
Tot semblava indicar que seria un ple bastant tranquil, però hi va haver alguna coseta que el va animar...

Va quedar en evidència que l'equip de govern (PSC-PSOE) governa en minoria i que si segueix amb aquests aires de superioritat li pot passar moltes més vegades el que li va passar en aquest ple: estar a punt de perdre una votació.
Un dels regidors, ahir a la ràdio, em retreia que estan essent molt transparents amb la gestió i que no ens amaguen res. No ho dubto. No qüestionem això, de moment, ens preguntem perquè estant en minoria no intenten cercar un major concens per aprovar les coses als plens. A les comissions informatives ens presenten què anirà al ple sense possibilitat d'introduir-hi canvis. Simplement és allò i punt.
I quan actues així t'endús ensurts com el de la cara que feia en Giménez, que va témer perdre la proposta de modificació pressupostària. Va tenir sort, però, una regidora de CIU va estar absent del ple per motius personals i hi va haver un empat. En aquests casos, i com molt bé va apuntar el secretari, es repeteix la votació i si torna a haver-hi empat el vot del batlle és de qualitat, és a dir, val doble. Per tant, pels pèls, es va aprovar. Però que serveixi de precedent per l'equip de govern, o concensuen o perdran alguna votació.
Crec que el fet que governin en minoria aporta una dosi d'emoció als plens, perquè sovint no saps si anirà endavant alguna proposta de l'equip de govern.


Un altre fet que va ser interessant en el ple és que Esquerra va presentar una moció per la creació del Consell Local de Cultura de Castellar. Tots els partits hi van votar a favor. CIU no hi va tenir res a dir, PSC-PSOE van estar-hi molt d'acord i fins i tot ens van llegir el seu programa electoral per demostrar que ells també ho defensaven. Finalment va intervenir l'Altraveu criticant que durant 8 anys que ERC havia estat al govern mai ho havíem proposat i ara que érem a l'oposició sí. Més o menys es pot acceptar la crítica, malgrat que en aquestes eleccions ho portàvem al programa electoral i simplement mirem de complir-lo.

En tot cas cal celebrar un fet tan important per la nostra Vila, per fi la cultura del nostre poble serà valorada com es mereix, i el que és més important, els ciutadans hi seran darrere.

A veure si els propers plens són iguals o més interessants que aquest!


Déu n'hi dó l'escrit d'avui eh?

Gràcies per llegir-me!