dimarts, 9 de març del 2010

Acte d'Estat

El passat dia 3 de març va ser una data d'aquelles que se'n diuen històriques. Semblava impossible però va passar. Al teatre la Faràndula de Sabadell, ple a vessar (més de 1100 persones) s'hi va celebrar un Acte d'Estat. Per què d'Estat? Doncs perquè tots aquells que volem que Catalunya sigui un Estat Català a Europa hi érem representats. Tots els que érem allà tenim clar què volem i estem fent el camí necessari per arribar-hi.
L'acte estava organitzat per Òmnium Cultural. Només començar l'acte ens van passar un curtmetratge del que podrien ser algunes de les escenes del futur Estat Català, una Catalunya que aspira a ser com Noruega en termes de sanitat, que parla de les infraestructures que necessita amb la mirada posada en el futur i que ha de prendre decisions de política internacional.
Després van començar les intervencions dels ponents, va començar en Joel Joan, president de Sobirania i Progrés i president de l'Acadèmia Catalana de Cinema que feia de presentador de l'acte. Tot seguit va intervenir n'Alfons López Tena, president del Cercla d'Estudis Sobiranistes i militant de CDC (i home clau a Osona Decideix). Després va intervenir en Joan Carretero, president de Reagrupament. Després en Joan Laporta va intervenir mitjançant un vídeo enregistrat. Després va ser el torn d'en Francesc Ribera (Titot), proper a la CUP,que va fer una interpretació d'un poema i narrativa musicada, molt bo. Tot seguit va intervenir en Josep Guia, històric de l'independentisme al País Valencià, concretament i si no vaig errat pel PSAN. Finalment va cloure els parlaments l'historiador i diputat d'ERC a Europa Oriol Junqueras, que va fer un discurs basat en la raó i els sentiments que va arrencar les llàgrimes a més d'un.
Feia falta un acte així ara que l'independentisme, i moltes enquestes així ho confirmen, no para de créixer i cada cop és més transversal a la nostra societat, on, per fi, ha deixat de ser patrimoni d'un sol partit i ha penetrat en d'altres partits i plataformes. Us deixo el curtmetratge i el vídeo de l'acte sencer perquè vosaltres mateixos en treieu la vostra opinió i conclusions.