dimecres, 26 de novembre del 2008

Ple de novembre 2008

Bé, ahir ja vam tenir el Ple del Novembre, un Ple ràpid i distès. Suposo que per agafar forces pel proper, el de pressupostos, que prevec que acabarem, com l'any passat, a quarts de 2 de la matinada. Ahir a les 10 i pocs minuts ja érem a casa.

El primer tema era sobre el nomenament pels Consells de Cultura i Comunicació, de les 3 persones, per cadascun, de vàlua reconeguda. Esquerra hi vam votar a favor però vam expressar uns dubtes i aclariments. Les persones proposades no ens suposen cap mena de problema, però si la manera d'escollir-les. El reglament dels consells queda obert en aquest aspecte, només fa referència al nomenament, que és competència del Ple Municipal. La proposta de persones no queda concretada i des d'ERC optàvem perquè fos el mateix Ple del Consell corresponent qui debatés els criteris per escollir aquests persones de rellevància en els seus camps i proposar-les al Plenari Municipal que ja s'encarregaria de votar-les. Ja que són òrgans de participació, què millor que començar el primer Ple del Consell participant en l'elecció d'aquests 3 personatges competents en els seus camps? En tot cas, hi vam votar a favor, a veure si d'una vegada per totes es constitueixen els anhelats consells que fa més d'un any que lluitem.

Esquerra va fer una proposta per aquest ple, de creació d'un reglament per les tanques i barraques dels horts del terme municipal de Castellar. Fa massa anys que s'intenta treballar en això i amb pocs resultats. I Castellar ho necessita. Els horts són part del nostre patrimoni paisatgístic, patrimoni viu d'una part del nostre passat, de com l'home transforma el seu entorn per treure'n rendiment i sobreviure. Una manera molt més respectuosa que les actuals transformacions del paisatge en edificis i ciment. La proposta estava pensava per acabar d'una vegada per totes en les tanques sense sentit que delimiten parcel·les, les tanques fetes a base de qualsevol material com "somiers", que l'únic que fan és degradar el paisatge i l'entorn, i embrutar el valor paisatgístic de les nostres contrades. Com també ho pretenem amb les barraques, algunes directament segones residències, incomplint la llei. Volem un reglament que ho reguli, creant una comissió per debatre com han de ser les tanques i les barraques en cada zona hortícola de Castellar, comptant, evidentment, amb els mateixos hortolans, directes afectats. Va ser aprovada per unanimitat.

Proper ple: 15 de Desembre. Tema estrella: Pressupostos 2009.