dilluns, 6 d’abril del 2009

Calçotada independentista Reus'09

Com cada any, un servidor va baixar a la capital del Baix Camp, Reus, a la ja mítica Calçotada Independentista que organitzen les JERC-El Camp de Tarragona. I com cada any, ple de gent, molts d'ells grans amics. El lloc de la trobada era La Palma de Reus.
Després de les intervencions inicials de n'Albert Pereira, president d'ERC- El Camp de Tarragona, Gerard Coca, Portaveu de JERC-Nacional i n'Arseni Armengou, candidat de les JERC a les eleccions europees.
Tot seguit vam passar a la menja del calçot. Aquella ceba allargada, cremada per fora, que amaga una delícia dins seu, que amb una mica d'enginy es pot separar. Tot seguit es suca a la salsa romesco (ni massa espessa ni massa líquida) i cap a la boca tot fent aquell gest característic. El pitet per no tacar-se que no falti! Després d'uns quants calçots ve la carn a la brasa, que acaba d'omplir del tot les panxes dels més goluts.


Després es va celebrar el ja típic sorteig d'una panera de productes del camp. I quina va ser la meva sorpresa, que jo tenia el número guanyador. A dalt l'escenari, i després de comprovar que a algú altre també li havia tocat, em van obligar a fer les meves imitacions. Vam riure una bona estona. Quan vaig baixar de l'escenari, el company a qui també va tocar la panera, no va voler que la compartíssim, car ell era de Reus i tot allò ho havia menjat moltes vegades.


Després va intervenir el candidat d'ERC a les eleccions Europees, l'Oriol Junqueras, que com sempre va estar brillant i ens va posar els punts sobre les is tot fent esment, com no, a la nostra història. Trobo d'un gran encert la tria d'aquest candidat. Aporta una frescor immensa i fa vibrar la gent apelant al nostre passat que ens ha configurat com som al present. És la persona ideal per defensar els catalans a Europa, perquè sense els Països Catalans, això no és Europa. Oriol, seràs un gran diputat, confiem plenament en tu.


Una bona estona de xerrar amb els amics, i la petita felicitació del company i amic Jordi Molinera que feia 22 anys, tot un home! Són molts anys d'amistat i lluita plegats, i junts seguirem canviant el partit i el món que ens envolta, perquè som el futur i tenim la raó!


I per acabar, comiats i retorn cap a la pàtria vallesana. Un gran dia al Camp de Tarragona, a la vila de Reus, capital de l'Avellana, modernista i orgullosa de ser com és.

Tornarem!

2 comentaris:

Jordi Molinera i Poblet ha dit...

Ets un autentic crack Oriol! Ja t'ho deia jo que havies de venir a la calçotada... o a Brussel·les creus que t'hauria tocat una panera també?

hehehe

Salut!

Anònim ha dit...

Ara, com a bon socialista compartiràs la panera amb tots els teus veïns de Castellar, no?

Salut i endavant amb la feina!