dimarts, 1 de desembre del 2009

Traïdors

Estic molt i molt dolgut. La família Centelles ha vengut tot el patrimoni del seu pare, Agustí Centelles, al Ministerio de Cultura Español. L'obra de Centelles, grandiosa, de fotografies de la guerra civil, que ell mateix va impedir que caigués en mans franquistes i per tant anés a l'Archivo del Espolio a Salamanca, finalment hi anirà. El Pare Centelles s'hauria posat les mans al cap davant d'aquest fet i ho hauria cremat tot.
Els germans Centelles han apostat per enriquir-se en comptes de pensar en el patrimoni que suposa per Catalunya una obra tan bèstia com aquesta. És el nostre Robert Kappa. Han preferit que vagi allà on el mateix Centelles no volia que anés mai. Es queixen del tracte de la Generalitat de Pujol, que els va ignorar i mai no va valorar l'obra. Centelles era del PSUC i això al govern Pujol es veu que no agradava gaire. En fi, actualment el conseller Joan Manel Tresserras d'ERC, estava fent gestions per aconseguir aquets arxiu, oferia 500.000 euros, exposicions i un premi de fotografia amb el seu nom. Han preferit els 700.000 euros que oferia el ministeri, i el més greu de tot, que ho portin a Salamanca. Quin insult.
Tenien por que la Generalitat ho declarés patrimoni Nacional i per tant no pogués sortir de Catalunya. Quina colla de ments petites, mare meva. Com es pot ser tant mesquí?
L'espoli no ha cabat companys, continua. Alguns es queixen que la Generalitat oferia poc. Jo els hi responc que la Generalitat té uns recursos limitats i a sobre hem d'aportar diners al Ministerio i ells no ens n'aporten ni un.
Finalment la família Centelles ha demanat que les fotos no s'exposin a Catalunya, presos per la ràbia en veure que la gent els insulta pel carrer per tal traïdoria. I què s'esperen, que la gent els aplaudeixi? Han dit que s'estan pensant de marxar de Catalunya. Els hi recomano que vagin a viure a Salamanca, concretament al carrer on hi ha el Archivo de la Memoria, el carrer de l'Espolio (quins collons que hi hagi un carrer amb aquets nom!)

1 comentari:

rrat ha dit...

No ens ha d'extranyar.
A Catalunya ni ha un munt de "dats pel sac" om aquests...
aixís ens va !!!