dijous, 9 de juliol del 2009

El PSC-PSOE vota PP

No m'ho puc creure! Els socialistes catalans, que són tan insistents amb les seves campanyes demagògiques antiPP, tornaran a votar un candidat del PP europeu per presider el Parlament Europeu! Com ho llegiu. Hem hagut d'aguantar aquests pesats amb la seva constant i mentidera campanya "que ve el llop, que ve el PP" i a l'hora de la veritat hi pacten i els voten! Cal recordar el País Basc i l'amic Patxi? És surrealista, com poden ser tan mentiders? Per què enganyen a la gent de bona fe, que com és lògic detesta un partit cavernari i franquista com el PP, d'aquesta manera? No tenen vergonya? Com ens ho explicaran això? Si aquest país disposés de bons periodistes, sortiria en portada de tots els diaris: El Partit Socialista Europeu votarà un candidat del Partit Popular Europeu per presidir el Parlament Europeu. Jo si fos votant socialista, ara mateix estaria molt emprenyat, primer em diuen que el PP és dolent i que s'hi ha de votar en contra (votant socialista, és clar) i després van de bracet i tot són flor i violes? És indignant. Ja veieu de què ha servit que la senyora Maria Badia hagi estat escollida com a eurodiputada, ha servit per més PP. Aquí teniu la notícia:


Els socialistes tornaran a votar un president popular a l'Eurocambra, a canvi de repartir-se el càrrec.
L'alternativa és la candidata de l'Esquerra Unitària Europea, partidària que tots els eurodiputats puguin parlar la seva llengua materna al ple

Avui se celebra la conferència de presidents dels diferents grups polítics al Parlament Europeu (PE) on s'oficialitzaran les diferents candidatures a presidir la cambra. De moment només se n'han presentat dues i una ja té assegurada la victòria. El candidat del grup popular, l'alemany Jerzy Buzek, serà escollit nou president amb el suport dels socialistes, que no presenten candidat i votaran el dels populars a canvi de repartir-se el càrrec. L'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, ha explicat a directe!cat que s'inclina per l'única alternativa, la sueca Eva-Britt Svensson que 'treballarà perquè tots els diputats puguem parlar la nostra llengua materna al PE'.

En la conferència de presidents d'avui s'ha de tancar l'ordre del dia de la sessió constitutiva del ple del PE que se celebra el proper dimarts. És per això que en aquesta reunió es tancarà definitivament la possibilitat de presentar candidatures i el PE comunicarà oficialment quines són les presentades que, presumiblement, seran la del grup popular, amb l'alemany Jerzy Buzek, i la del grup de l'Esquerra Unitària Europea (GUE), amb la sueca Eva-Britt Svensson.

El PSE frustra un pacte amb el beneplàcit dels liberals

Fa aproximadament un mes el grup dels Verds-ALE, on s'integren el republicà Junqueras i l'ecosocialista Romeva, va proposar a liberals, socialistes i comunistes articular una candidatura alternativa a la dels populars encapçalada pel candidat liberal Graham Watson. La intenció era impedir que es reedités el pacte entre socialistes i populars amb la consegüent repartició del càrrec al llarg de la legislatura. Finalment, però, els socialistes s'han acabat decantant per ser fidels al seu pacte amb els populars i els liberals, grup on s'integra el candidat de CiU Ramon Tremosa, han optat per retirar el seu candidat davant l'escenari d'una derrota més que probable.

Maria Badia tornarà a votar PP

En aquest escenari, l'eurocandidata dels socialistes catalans, Maria Badia, tornarà a votar a favor d'un candidat popular com a president al Parlament Europeu. Cal recordar que el PSC va centrar la seva campanya electoral per a les europees en atiar l'odi a la dreta i demonitzar la figura del candidat del PP Alejo Vidal-Quadras, amb una campanya de publicitat molt agressiva contra el PP. Ja en aquell moment es va preguntar a Badia sobre la possibilitat que els socialistes acabessin pactant la presidència del PE amb els populars i, més concretament, es tornés a donar el cas que Maria Badia acabés votant Alejo Vidal-Quadras com a candidat a ocupar la vicepresidència, com va passar en l'anterior legislatura. Badia va assegurar que 'personalment no té ganes d'avalar' al candidat del PP català, Alejo Vidal-Quadras, per a una vicepresidència al Parlament europeu però va afegir que, en qualsevol cas, es tractava d'una 'proposta prematura' ja que es prendria una decisió quan es presentin els candidats i, segons Badia, 'quan es presenti ho decidirem'.

Junqueras es decanta per Svensson, que defensarà l'ús del català

En aquest context, l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, ha explicat a directe!cat que el seu vot s'inclina 'clarament cap a la candidata de l'Esquerra Unitària Europea' argumentant que ho fa no només per qüestions de proximitat ideològica 'sinó també de sensibilitat lingüística'. Segons Junqueras, el candidat popular 'ja ha dit que l'ús de les llengües que encara no són oficials (com el català) és massa complicat i massa car; mentre que la segona ha assegurat que treballaria perquè que tots els diputats puguem parlar la nostra llengua materna al Parlament Europeu'.

Font: directe!cat

1 comentari:

Donaire ha dit...

Això que publiques és fals. Hauries de contrastar millor la informació i potser hauries de rectificar.