diumenge, 21 de desembre del 2008

Formació+diversió= Escola de Formació

El cap de setmana passat, 13 i 14 de Desembre, les JERC-Vallès vam organitzar l'Escola Regional de Formació del Vallès.

A les 10 del matí començava tot plegat a Vallromanes, un poble on mai no havia estat i que té el seu encant. On per cert, ERC és la primera força amb 6 regidors, però CIU amb 3 i un altre partit d'especuladors (això m'han dit) amb 3 més, fan la pinça i governen (molt coherents els convergents que defensen que governi la llista més votada). Espero que a les properes en David Ricart aconsegueixi els 60 vots que li van mancar per la majoria absoluta.

Anem al gra, la primera xerrada era sobre polítiques de joventut i ens la va fer el mateix David Ricart, explicant-nos què fa la Secretaria General de Joventut. S'està fent moltíssima feina.



La segona era una taula rodona sobre Plans Locals de Joventut. Aquesta la vaig presentar jo mateix, explicant l'experiència de què pot fer un regidor des de l'oposició, després va xerrar un regidor de joventut de Cardedeu fent-nos adonar que si es vol i es cerquen solucions imaginatives els joves participen encantats. I finalment va parlar un tècnic de joventut, que com diu el nom, ens va parlar de coses més tècniques i de la feina que s'ha fet a Sant Feliu de Guíxols.

Tot seguit va començar la xerrada sobre immigració i identitat, molt important per ser capaços d'integrar els nous catalans que han arribat, arriben i arribaran als Països Catalans. La vaig trobar molt interessant, com en són d'importants els símbols per una comunitat i que si no els té els crea, els necessita.

Després ja vam anar cap a la casa de colònies Can Rabassa, a Vilanova del Vallès. Un dinar esplèndid, els macarrons sempre entren bé. Tenim uns grans cuiners a les JERC!

A la vesprada van venir a la casa els de la Plataforma pel Transport Públic, amb qui ens vam reunir ERC-Castellar fa uns mesos per parlar del tren, a exposar-nos dos projectes de mobilitat per cada un dels Vallès. El del Vallès Occidental era sobre el tramvia que es proposa que faci un recorregut des de Montcada i Reixac passant per Ripollet, Cerdanyola, Barberà, Badia, Sabadell i Terrassa. Una proposta molt interessant, sobretot per una zona tant plena de polígons. I pel Vallès Oriental ens van presentar el BusExprés pensat per la Vall del Tenes.

Més tard, havíem de veure el documental sobre el canvi climàtic "Una Veritat incòmode", però problemes de so ens ho van impedir.



Vam sopar un bon pa amb tomàquet i embotits i formatges i després a veure el partit del Barça. El Barça no va decebre i ens va oferir un bon espectacle. "no tienes que dezir nada mas!
Després vam fer una mica de festeta amb musiqueta i begudes, i apa, cap a dormir ben torts.

Un dia ben rodó.



L'endemà al matí, amb cara de cansats, ressaca i son, vam esmorzar tot fent l'última xerrada amb el diputat Uriel Bertran que ens va venir a parlar una mica sobre la crisi econòmica i com afectarà a Catalunya.

I tothom cap a casa a dinar i fi de l'Escola de Formació.

Un gran cap de setmana per aprendre noves coses i també per fer una mica de cohesió entre tots els jerquis vallesans.

Visca les JERC del Vallès!