divendres, 5 de desembre del 2008

Debat interessant sobre el tren

Avui he assitit al debat-xerrada que ha organitzat l'Altraveu sobre el tema de l'arribada del tren. Em va fer gràcia quan vaig rebre la convocatòria perquè just havia fet l'article sobre les estacions del tren.

M'ha agradat l'acte, perquè hem sentit com va anar tot a Sabadell, gràcies a l'esforç de Sabadell Cruïlla, i la seva perseverança en què el tren arribés a Castellar. No ens imaginem com els ho hem d'agrair, segur que el seu granet de sorra ha estat importantíssim.

També ha estat bé que sentíssim l'opinió d'en Giménez, el batlle, que confirma allò que em va dir un dia dinant: ell vol l'estació a l'skatepark, amb aparcament i que la gent hi vagi amb autobús. La part bona és que s'ha quedat sol.També ha estat bé perquè la majoria d'opinions, per no dir totes, apostaven per qualsevol de les altres dues possibles estacions urbanes (Espai Tolrà i Plaça Catalunya) abans que l'esmentada pel nostre batlle. També li han dit que sigui més valent i no posi tantes limitacions al debat, com si anéssim amb por. Perquè és el que ha semblat la seva intervenció, que siguem realistes, que no demanem massa i sobretot, que limitem bé el debat, no fos cas que volguem més del que ens toca!

Jo també he intervingut i he dit el que defenso al meu article.

Crec que ha quedat clar que la majoria vol dues estacions, que no afecti gaire a la vida diària dels ciutadans (obres a la carretera B-124) i que siguem valents, aquesta oportunitat no la podem perdre.

La majoria també ha entès que l'estació urbana ha de ser per anar-hi a peu, res de cotxes i aparcaments, i que l'skatepark, dóna la sensació que és lluny i a l'extrem del poble. La Plaça Catalunya i l'espai Tolrà són més centrals.

També ha quedat clar que l'estació dels polígons és bàsica i allà si que hi ha d'haver un aparcament per a cotxes, el lloc ho permet i la comunicació és bona (carretera a prop).

Un debat molt interessant i espero que se'n facin més i que el proper cop el nostre batlle es mostri més valent i no tan encotillat.

No oblidem que la situació nostra és diferent de la que va tenir Sabadell, allà el projecte ja estava fet i es va haver de canviar amb tot dat i beneït i la paret del PSOE d'en Bustos amb majoria absoluta. Al perdre la majoria absoluta de cop es van mostrar oberts i tot va donar un tomb molt positiu.

Aquí encara no hi ha ni projecte, així que tenim més possibilitats d'incidir-hi i fer sentir la nostra veu. No podem limitar-nos a res, ja ens posaran els límits els tècnics, no patim.

Per aconseguir el que volem hem de demanar-ho tot, sense topalls.

Ens veiem a la propera xerrada.