dijous, 18 de desembre del 2008

Zapatero diu: Jo sóc el PSC

Aquí teniu una prova més que el PSC no existeix, bé, sí, és la marca del PSOE a Catalunya, com Alcampo és la marca d'Auchan a l'Estat Espanyol. Simple màrqueting. I no ho dic jo, ho diu l'amo dels socialistes. Aquí ho teniu:

Zapatero: “Jo sóc el PSC”

Al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no li treuen el son les amenaces del PSC sobre un canvi de relacions amb els socialistes espanyols en cas que no s’arribi a un acord de finançament abans del 31 de desembre. “Jo sóc el PSC”, ha ironitzat avui Zapatero en una conversa amb periodistes durant la tradicional copa de Nadal. A tall d’exemple, ha recordat que el portaveu del PSC, Miquel Iceta, és membre de l’executiva del PSOE. Pel president espanyol, els socialistes catalans escenifiquen tensions pel sol fet que comparteixen govern amb ICV i ERC.

Zapatero ha assegurat que no hi ha mala maror pel compliment dels terminis, perquè arribi o no l’acord sobre finançament abans de l’1 de gener tindrà vigència des d’aquesta data. També ha restat importància a la repercussió de les negociacions sobre la ciutadania: pel president espanyol, és un debat més polític i periodístic que ciutadà, fins i tot a Catalunya. Sobre les acusacions del portaveu d’ERC, Joan Ridao, de no respectar l’Estatut –formulades aquest dimecres durant la sessió de control al Congrés– Zapatero tampoc li ha donat importància. Fa set mesos, ha recordat el socialista, ERC va baixar a les eleccions generals i el PSOE va pujar: d'aquí es dedueix que la població no comparteix les impressons de Ridao.

Montilla: “la negociació no està perduda, ni tancada ni trencada”
Entretant, el president José Montilla ha resolt com ha pogut la sessió de control al Parlament, marcada per la negociació del finançament i la decisió del PSC de donar suport als pressupostos de l'Estat per al 2009. “La negociació no està perduda, ni tancada ni trencada” ha defensat Montilla, tot i advertint el president espanyol que no té “paciència infinita” ni “tot el temps del món”. Davant les acusacions de CiU de no defensar amb prou contundència els interessos catalans, Montilla ha replicat Artur Mas que “votant el veto als pressupostos no s'aconseguiria el finançament que Catalunya no necessita”. Si fos així, ha assegurat, “segurament el resultat a la votació del Congrés seria un altre”, però no ho és. “I vostè ho sap”, ha etzibat Mas, tot i acusant CiU de mantenir “una tàctica una mica confusa" al respecte.

[eldebat.cat]