dimarts, 17 de març del 2009

Ple del febrer, 3 pactes amb el trànsfuga


Ara que ja han passat uns dies, ja puc fer una mica de resum de com va anar el ple extraordinari del febrer, celebrat el 3 de març.

Quan em vaig asseure a l'escó (el dels regidors també es diu així?) em vaig fixar en un detall, la sala era plena de gom a gom, hi havia moltes cares noves. T'acabes acostumant als incondicionals de cada ple, nevi, plogui o hi hagi l'apocalipsi, no fallen mai. Més endavant vaig entendre el perquè de tanta gent.

El ple ja no va començar gaire bé, el primer tinent d'alcalde va defensar el primer punt, un canvi en el Pla General per continuar amb les ARE (Àries Residencials Estratègiques) tot fent una exposició de les seves: llarga, amb aquell to altiu, groller, insultant i per variar, menyspreant a l'oposició. La regidora Gatell ho va destacar, que en algun moment s'havia ratllat l'insult. Ja hi estem acostumats. El punt es va aprovar amb el suport del nostre amic trànsfuga. Tota l'oposició estem en contra de les ARE (sumaríem 11 regidors, majoria absoluta) però es va aprovar gràcies a aquest senyor. Al finalitzar la intervenció el 1r tinent d'alcalde i el trànsfuga, les cares noves del públic van aplaudir rabiosament. Ja començava a lligar tot, havien portat claca sociata perquè sabien que seria un ple tens (coses de pactar amb un trànsfuga).

Segon punt de l'ordre del dia, la 7a escola. Una altra modificació. El terreny queda reduit a 7mil metres quadrats perquè no poden construir en zona qualificada d'esportiva. Tota l'oposició hi està en contra de l'ubicació de la 7a escola al costat de les pistes d'atletisme (el batlle Giménez deixa anar dues vegades que l'estació de tren anirà a l'Skate Parck, estarem atents). Amb qui s'aprova??? tatxan! Amb el trànsfuga! I ja en portem dues. La claca sociata va marxar, el més calent ja havia passat.


També s'aprova el Pla Local de Joventut, valoro la feina feta i el bon anàlisi de la situació jove de Castellar, però expresso la meva crítica a la manca de preveure i impulsar un Consell de Joventut, proposta que es va aprovar en un ple però que els socialistes han treballat per impedir-ho. Em diuen que no hi ha demanda, i és clar que no n'hi ha! Si un jove no sap què és un CLJ com el pot demanar? D'això es tracta i d'això parlava la nostra proposta, fer veure als joves que els és molt necessari. Però ja coneixem els socialistes de Castellar, els consells, com més desnaturalitzats, menys decisius i amb més desgana, millor. Per cert, ja tocava alguna cosa de joventut, sembla que només existeixi el VilaBarrakes i tots els joves contents. Un cop més, es demostra que el batlle s'ha de dedicar a fer de batlle (que prou feina respresenta) i que no dóna l'abast per fer també de regidor d'esports i de joventut.

El ple va avançant, parlem de les nostres dues propostes que ja vaig explicar en aquest article, la del foc s'aprova per unanimitat i la dels 10 mil a Brussel·les s'aprova gràcies al suport de CIU i les abstencions del PSC-PSOE i l'Altraveu. També parlem d'una proposta de l'Altraveu que vol convertir Castellar en municipi antitransgènics, també s'aprova.

I finalment arriba una proposta de CIU, la de celebrar una consulta popular sobre les ARE (tornem-hi) basant-se en casos com els de Ripoll o Sant Celoni. Recordem que ERC, fa un any, va fer una proposta similar que parlava d'arribar a un gran concens i participació abans d'acceptar les ARE. El debat va ser una mica calent, el batlle va decidir fer-se seu el tema i replicava a tothom, amb molta demagògia. Vam descobrir que en Giménez ens havia mentit, ens va dir que ja no hi havia marxa enrere de les ARE, quan ens havia assegurat des del primer dia que en podríem sortir quan vulguéssim. Fins i tot va qüestionar-se a si mateix quin tipus de pregunta es podria fer en una consulta així, que seria massa difícil. Es veu que preguntar "Accepta que es facin les ARE a Castellar?" és massa complex. Ens deu prendre per imbècils.

I quan em va tocar fer l'última intervenció sobre el tema, vaig aprofitar per dir què passava aquell dia, estava indignat i ho segueixo estant. Vam aconseguir un rècord: amb aquella proposta, on el trànsfuga s'abstindria i per tant, el vot de qualitat del batlle decidiria (quan hi ha empat el vot del batlle val doble), arribaríem a la suma de 3 propostes on el trànsfuga tindria la clau del municipi. Aquest senyor, que no representa a ningú, decideix per tots els castellarencs. No tornaré a fer tota l'exposició, aquí teniu els arguments repetits fins a la sacietat i que no em cansaré de denunciar. El cas és que quan jo ja acabava la meva intervenció, el 1r tinent d'alcalde, es va posar a cridar i increpar-me (alçant les mans), fent evident que el qe jo deia li molestava. El públic va queixar-se (l'habitual, no la claca sociata) i el batlle en comptes de fer callar el seu regidor, fa callar al públic! Votem i la proposta surt rebutjada, gràcies al trànsfuga.

Ja ho veieu, aquest és l'estil socialista. Quin ple més trist, poseeix la clau del municipi algú que no té vergonya ni ètica, i el més fort, en Giménez ho permet. L'únic recurs que tenim és la denúncia als mitjans de comunicació i al ple (jo i la meva pancarta), ja que el que fa el trànsfuga és legal i el que fa l'equip de govern pactant amb ell, també. Però d'ètic i moral, no en té res, és una vergonya.

Giménez, depèn de tu que aquesta situació s'acabi, vas acceptar governar en minoria el dia de la investidura, per tant, actua en conseqüència. Exigim que deixeu de pactar amb el trànsfuga.

Ens veiem al proper ple.

5 comentaris:

Daniel Mallén i Ruiz ha dit...

Papell, ets el flagell de l'alcalde!!

Una abraçada

Robin dels Boscos ha dit...

Molt bé Papell! Ets el defensor del poble castellarenc! Només una reflexió per al Psc. S'atrevirien a governar d'aquesta manera tan irregularment democràtica en un ajuntament més gran com el de Barcelona, per exemple? Potser el de Castellar és menys important per a ells i per això es creuen que poden fer aquestes "mafiades"? Tots els pobles mereixen una democràcia real. Seguiu endavant fins a forçar la dimissió del Trànsfuga traïdor de Castellar.

Xavier Bella ha dit...

Oriol, aquesta foto que va publicar L'Actual és impagable. Hauria d'haver sigut la portada...

Jordi i Oriol ha dit...

Ja vas veure la portada Xavi, fotos d'un concurs de fotografia... el ple importantíssim... millor a dins i ben amagat.

En fi, ja veiem com actuen els sociates, els consells no funcionen perquè els han reduit a la mínima expressió, ve el regidor de torn, fot la gran xerrada i apa, fins la propera, no era aquest l'objectiu.

I amb tot el corró parlamentari gràcies al trànsfuga.

És tan indignant tot plegat!

Jordi Molinera i Poblet ha dit...

Res Papell, tu a continuar sent la gota malaia d'aquest govern sociata!

Anims!