dissabte, 2 de maig del 2009

Per què això sí i allò no?

Llegim a l'actual, a bombo i platerets, que ja s'han enllestit els pressupostos participatius a dues zones concretes de Castellar: Plaça Europa i Can Carner. A la primera hi participen finalment 20 persones i a la segona, gràcies a l'impuls de l'associació de veïns, una miqueta més, 50. A la primera s'escull tancar el carrer d'Espanya en el tram que travessa la plaça entre d'altres i en el segon un seguit de millores a les diferents places. Deixant de banda que 20 i 50 persones són poques (estaria bé saber quin percentatge representen) la iniciativa és encertada, sempre està bé apropar a la ciutadania algunes decisions per fer-la corresponsable i valorar més allò que tenim. Fins aquí bé. No em veureu mai opinar en contra d'apropar la política a la gent, allò de votar cada 4 anys no va amb mi, millor participar dia a dia.

La pregunta que ens fem molts, que vam formular els tres grups municipals a la tertúlia de la ràdio al regidor Aleix Canalís i fent-la extensiva a tot l'equip de govern del PSOE de Castellar, és perquè en aquest tema es pot fer participar a la gent i preguntar què vol i en canvi no es pot preguntar una cosa a nivell de tot el municipi com: Vol les ARE a Castellar?
És senzill oi? doncs l'equip de govern tira pilotes fora, com sempre. Un referèndum que hem demanat els tres grups de l'oposició, que representem a més de la meitat de la ciutadania (recordem que els 3 grups sumaríem majoria absoluta si no fos pel trànsfuga, però això és el de menys, la gent que va votar són més de la meitat). I encara que no representéssim a la majoria, tant difícil és preguntar què vol la gent? De què tenen por en Giménez i els socialistes? Que surti que no el referèndum? Senyors, això és la democràcia i fer referèndums és l'expressió més natural d'aquesta, preguntar què vol la gent és el fonament d'aquest sistema, o hauria de ser-ho.

Seguim veient com l'equip de govern fa tot un seguit d'actuacions de cara a la galeria, simples capes de pintura (com molt bé apuntava en Rafa al seu bloc) per tapar i res més. Canvis a fons ni un. Propaganda pamfletària, la que vulguis. Si els socialistes volen fer més participativa la política local ja saben què han de fer. El problema, molt em temo, és que mai hi han cregut. Com deia el 1r tinent d'alcalde (que si té una cosa bona és que el que pensa, ho diu), "el nostre objectiu és guanyar les properes eleccions". No hase falta desir nada más!