dimecres, 20 de maig del 2009

Que les obres no s'aturin!

Em queixava a l'anterior article, de les maneres de fer les coses de l'actual equip de govern, sobretot amb el tema d'informar de la informació. Un gran exemple és el de l'escola del Sol i la Lluna. Els regidors hauríem d'haver estat degudament informats de l'aturada de les obres i els motius, cosa que va passar 3 setmanes després en una comissió informativa de la nova escola bressol, i de passada ens van deixar anar això de les obres. L'equip de govern va intentar amagar la informació tant com va poder.
Ahir, finalment, els pares i nens de l'escola van explotar. Porten molt de temps en una situació insuportable. Amb l'aturada de les obres encara s'allargarà més la seva estada als barracons (no a l'eufemisme de cargoles), cosa que no hem de consentir. Massa que s'han allargat les obres per permetre que s'allarguin més. La manifestació d'ahir, decidida per l'AMPA després d'esgotar altres vies és una mostra del grau de cansament dels pares i nens. Cansats de veure com ara que hi ha aquests problema tothom llença pilotes fora i no es vol fer càrrec dels costos de reconstrucció del mur esllavissat. Per mi està clar, ho ha d'assumir l'ajuntament, de moment, ha d'estar al costat de l'escola, n'és el principal responsable. Ningú no culpa l'ajuntament de la situació actual, només volem solucions. Després ja cercarem qui ha de pagar-ho o com coi ho paguem. Us deixo amb l'escrit que repartien ahir a la manifestació:

Mira, pare, una escola!

El nen asenyalava una barraca d'obres metàl·lica d'un poblet de muntanya. L'única escola que coneixen els nostres fills són barracots.
El 19 d'abril una esllavissada en el camí d'entrada a les obres de la futura escola va fer aturar les obres (no pot entrar maquinària pesant tipus camions, excavadores...)
Ningú - Ajuntament, Generalitat, empresa constructora- vol assumir els costos de la reparació del mur, que pot arribar a pujar uns 800.000€.
Davant del perill que vulguin treure aquests diners del pressupost que tenen per l'escola, la qual cosa provocaria passar a tenir una escola de menys qualitat en materials, acabats, serveis...
Davant la possibilitat real que l'escola hagi d'estar en mòduls al pati del Sant Esteve fins més enllà del primer trimestre del curs 2010-2011, amb més de tres-cents alumens.
L'associació de mares i pares demana que l'ajuntament avanci els diners fins que no es decideixi qui ha de pagar aquesta reparació.

Nens i nenes no en tenen cap culpa. Ells no han de pagar-ho!

EL SOL I LA LLUNA
CASTELLAR DEL VALLÈS

En teoria l'equip de govern està al costat de l'escola i dóna suport en el que calgui. La pregunta és, els regidors i l'alcalde anirien a una manifestació davant del Departament d'Educació (can Maragall) per reclamar solucions? La resposta és NO.