dimarts, 15 de setembre del 2009

13 de setembre 2009, Arenys de Munt

Diumenge va ser un dia històric, la vila d'Arenys de Munt va votar la primera consulta per la Independència que es fa a Catalunya. Tot gràcies a l'entitat Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA), partits independentistes i molts voluntaris. L'ambient d'Arenys era espectacular, érem milers d'independentistes allà concentrats per donar suport als arenyencs i arenyenques i perquè poguessin votar amb total seguretat i normalitat. I així va ser.
L'ambient festiu va ser-hi durant tota la jornada, només pausat per la manifestació de la Falange (autoritzada per l'Estat Espanyol). Uns 70 feixistoides van baixar d'un autobús i mig, per fer el més estrepitós ridícul amb els seus càntics, moviments de braços feixistes i símbols del tot il·legals a qualsevol país democràtic. Recordem que els parlamentaris europeus dels grups socialistes, populars i liberals han tocat el crustó a l'Estat Espanyol per permetre manifestacions, partits i simbologia feixista. Espanya ha quedat retratada.
També recordem que en Montilla va defensar el dret a manifestació dels falangistes i no va dir ni piu sobre el dret dels arenyencs i arenyenques a decidir. Per no parlar de la senyora Chacón posant al mateix sac els feixistes i els que volem democràcia. El PSC-PSOE té un problema molt greu posant-se al mateix nivell que el PP, C's i la Falange. Ells ja han triat bàndol com a bons unionistes que són.
La jornada va continuar amb tota mena d'actes, des de concerts d'en Gerard Sesé, Cesk Freixas, David Rossell i Titot, passant per actes de cultura popular fins a tota mena de dinars populars que organitzaven entitats i partits polítics.
Malgrat la pluja de la tarda, que va fer témer una crescuda de la riera que finalment no va ser, la jornada va continuar amb total tranquilitat i normalitat democràtica. L'eufòria era contínua, es respirava alegria i il·lusió a l'ambient. El resultat era el de menys, allò important era que la consulta es fes, marcava un referent.
Les urnes van tancar a les 8 del vespre amb una participació del 41%, superior als referèndums de l'estatut, de la constitució europea i les eleccions europees. Aquells qui diuen que l'autodeterminació no interessa a la gent potser que s'ho facin mirar, a Arenys de Munt ha quedat clar que a la gent li interessa més la independència que no pas l'estatut retallat.
Finalment els resultats van ser aclaparadors, el sí va arrasar amb un 96% dels sufragis.
El resultat és molt important perquè deixa clares vàries coses:
- Arenys de Munt és independentista
- Els partidaris del NO no van fer ni campanya, simplement van passar de la consulta i en la seva gran majoria es van abstenir.
Però el més important de tot és que la consulta es va poder realitzar, no era il·legal de cap de les maneres ja que la convocava una entitat privada (MAPA) i els ciutadans d'Arenys de Munt van poder exercir el seu dret de decidir. Aquesta és la clau, que la gent exerceixi aquest dret i el reclami. No ha de fer por preguntar a la gent què vol, al contrari, una consulta popular és la màxima exspressió de la democràcia.
L'efecte serà multiplicador, tot de pobles ja s'hi han interessat i molta gent ja s'està mobilitzant per fer el mateix als seus respectius pobles i ciutats, Castellar no n'hauria de ser l'excepció i en això treballem. Fins i tot es parla de coordinar les consultes i fer-les el mateix dia a totes els pobles i ciutats de Catalunya, fer un cop d'efecte.

Això ha començat i no té aturador. Hi ha dos bàndols clars, els que volem més democràcia independentment del resultat i els que volen prohibir i prohibir. Només ens falta escollir. Jo hi tinc clar, i tu?




1 comentari:

Unknown ha dit...

això ja ho tenim!

visca la terra!