dimarts, 22 de setembre del 2009

El món al revés



Com sempre, el gran Ferreres, fa una vinyeta carregada d'ironia que ho explica tot a la perfecció. Com pot ser que es consideri il·legal, una amenaça a l'estat de dret i inconstitucional el simple fet de dipositar un paper en una urna? Com pot ser que es consideri democràcia que els qui volen destruir-la puguin manifestar-se? Sabeu que arreu d'Europa es posen les mans al cap en veure que un grup feixista és legal i exhibeix símbols feixistes amb total impunitat? (Recordem que en Montilla defensava el dret a manifestar-se a la Falange i en canvi la consulta era dolenta perquè donava arguments a la caverna espanyola) Fins on és capaç d'arribar la bogeria a l'estat espanyol? I el que és més greu, per què el PSOE (per tant incloc el PSC-PSOE) activa l'advocacia de l'estat per tal d'anular la consulta? No són demòcrates? No és greu que l'adovcat de l'estat que actua sobre la consulta d'Arenys sigui excandidat de la Falange?

Tenen por, molta por. I és simptomàtic que una població de vuit mil habitants desperti totaes aquestes ires i faci tremolar els fonaments d'un estat suposadament sòlid. Potser és que no ho és tant de sòlid, bàsicament perquè ja han deixat estar els intents de seducció a l'estat i han passat a l'agressió directa. Els socialistes catalans majoritàriament han optat per la via d'ignorar i menystenir les consultes. És lògic per dos motius. Aquest debat no els hi interessa, perquè allunya del centre el seu debat ideològic de la Catalunya Real. I tampoc els hi interessa perquè ells són autonomistes i federalistes (ha de ser curiós volguer-te federar amb algú que t'odia i et vol sotmès i no pas igual a tu, com passa en una federació). Ara tenen aquest discurs, però a mesura que l'onada de consultes s'apropi canviaran d'estratègia. Llavors es mobilitzaran pel NO. I és aquí on començaran els seus problemes de debò. A dins dels socialistes, hi ha gent partidària pel dret a l'autodeterminació, com qualsevol demòcrata, i expressaran el seu suport a les consultes i al SÍ, cosa que xocarà amb la direcció socialista. Veurem per fi com el conglomerat monolític del sí wanna es trenca? El temps ens ho dirà.

Ja ho veieu, la consulta ha destapat (per qui encara tenia la bena als ulls) la vertadera cara de l'Estat Espanyol, un estat amb greus carències de democràcia. Aquella magnífica transició que ens van intentar vendre només va servir perquè els feixistes canviessin de careta, però per sota continuessin igual. Quina vergonya per a Europa!