dimarts, 8 de setembre del 2009

Resultat enquesta: Has anat de vacances o tens previst fer-ho?

Ja fa bastants dies vaig fer aquesta enquesta per veure si la crisi havia tingut gaire incidència a l'hora de planificar les vacances. La sensació d'inseguretat que crea aquest daltabaix econòmic mundial, alimentat per una premsa sensacionalista que de qualsevol misèria en fa notícia i si pot alarmar a la població millor, afecta molt més del que ens pensem a les nostres vides. Hi ha famílies que realment ho estan passant molt malament, però n'hi ha d'altres que de moment no han notat la crisi a les seves economies, però espantats per la premsa, han reduit la despesa en molts casos quan no els hi feia falta, i això ha comportat a la seva vegada, una baixada en el consum domèstic, que com no, ha afectat en les vendes, que també han baixat. Un peix que es menja la cua, i evidentment, uns dels factors per la recuperació econòmica és, a part de sortir de l'Estat Espanyol, la recuperació de la confiança. A veure què han respost els visitants del meu bloc:

Sí, com cada any
5 (38%)
No, no vaig de vacances
4 (30%)
Sí, però més reduides, la crisi...
4 (30%)
No, la crisi m'ho ha impedit
0 (0%)


Per les dades, sembla que hi ha un sector que ha prescindit de la crisi, perquè no el deu afectar o senzillament malgrat la crisi ha decidit fer el cor fort i fer vacances igualment, per valentia. Uns altres no han anat de vacances per altres motius. I finalment, un sector que ha anat de vacances però s'ha adaptat i les ha reduit per la crisi. Pel que sembla a ningú li ha impedit la crisi anar de vacances. Tant de bo.

Ja podeu votar a la següent enquesta:

Si fossis d'Arenys de Munt, què votaries el proper 13 de setembre a la pregunta: Està d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?