dimecres, 12 de maig del 2010

Tornem-hi amb la imatge

Fa uns dies, el 27 d'abril, tocava el Ple ordinari del mes d'abril de l'ajuntament de Castellar. El Ple es va suspendre uns dies abans amb un correu electrònic d'alcaldia, on s'informava que per manca de temes de totes les regidories no es faria el Ple, quedava suspès, i si algun grup tenia propostes, aquestes passarien al Ple següent, el del mes de maig. Pel que sé tan l'Altraveu (que les va enviar) com nosaltres teníem propostes de Ple, i si no vaig errat CIU tenia algunes preguntes per fer. En teoria l'Alcalde, per respecte a la institució i pel que diu al ROM, hauria d'haver reunit la junta de portaveus (els portaveus de cada grup municipal) per comentar la suspensió del Ple i prendre una decisió, cosa que no va passar. Aquí és el primer error de l'Alcalde Giménez i de l'equip de govern. No costava gens avisar els grups i parlar-ne, segurament amb les propostes de l'oposició n'hi hauria hagut de sobres per fer el Ple amb normalitat. Suposo que l'equip de govern confon el Ple i es pensa que és un òrgan seu, quan en realitat és l'òrgan de debat de tots els grups, d'aquí li ve el nom. També és bastant trist que l'equip de govern no tingui propostes i diu molt d'ells a un any vista de les eleccions municipals.
Segona errada greu, ens arriba la informació que, maleïda coincidència, dos regidors del PSC-PSOE (Antònia Pérez i Pepe González) justament són de viatge al Vietnam el dia que hi hauria d'haver el Ple. Ja em perdonareu, però si s'anula el ple el divendres 16 d'abril, és molta casualitat que dos regidors decideixin fer un viatge així de cop. Així que, tot fa un tuf fortet a suspensió del Ple perquè dos regidors tenien un viatge i, per tant, l'equip de govern quedava en minoria.
Els regidors són lliures de fer els viatges que vulguin, que som persones, només faltaria, jo n'he fet un aquest cap de setmana passat a Suïssa. El problema no és aquest, el problema és que tot el poble en va ple, tothom sap que dos regidors han marxat de viatge i que per això s'ha suspès el Ple, cosa que agreuja una mica més la mala imatge que tenim els polítics i allò de "tots són iguals", "treballen poc i cobren molt", etc
...
L'equip de govern o el PSC-PSOE hauria d'anar amb més de compte de no cometre aquests errors tan bàsics, al final tot s'acaba sabent, la imatge, allò que comentava en un article fa uns dies. Fem un Ple al mes, cosa que alguns aprofiten per fer demagògia barata sobre el treballar poc dels polítics, no els hi donem carnassa suspenent un Ple on sí que hi havia propostes, de l'oposició, però. Recomano a l'Alcalde Giménez que el proper cop reuneixi la Junta de Portaveus i ho consulti i no quedin com uns penques, aquesta és la imatge que han donat, i això s'acaba pagant.