diumenge, 22 de febrer del 2009

El PSC-PSOE de Castellar pacta amb un trànsfuga


Fa temps que volia fer aquest article perquè tothom sàpiga què passa a Castellar des de fa un any i escaig.

A Castellar, a les passades eleccions municipals de 2007, les coses van quedar de la següent manera:

PSC-PSOE: 10 regidors
CIU: 7 regidors
L'A: 2 regidors
ERC: 2 regidors

Total: 21 regidors
Majoria absoluta: 11 regidors

El PSC-PSOE va guanyar les eleccions clarament, però per sort, no va obtenir la majoria absoluta. I cap dels partits de l'oposició hi va voler pactar (cal recordar que a ERC ens han ofert entrar al govern 6 vegades, 6, ho heu llegit bé). Això feia la legislatura molt interessant, l'equip de govern socialista es veia obligat a negociar les propostes que volia portar endavant amb almenys un dels grups de l'oposició.

Però al cap d'uns mesos de les eleccions, el regidor Jordi Roman (militant d'Unió Democràtica de Catalunya) que anava de número 6 a les llistes, decideix abandonar el grup municipal de CIU i passa a ser regidor no adscrit, en comptes de tenir dignitat i honradesa i dimitir. El senyor Roman, en el moment que fa això, deixa de representar els seus votants, ja que el van votar com a membre de CIU. El que ha fet és legal, però immoral. L'acta de regidor és pròpia i només ell pot decidir abandonar-la, però no ho ha fet.

Però el més greu de tot no és això, el més greu és que el PSC-PSOE local decideix pactar-hi! Fent un acte trist i penós. Quan alguna cosa costa de negociar amb la oposició, directament deixen d'intentar arribar a un acord o retirar-ho i deixem de rebre aquelles trucades d'última hora del batlle, i al ple s'escenifica el frau a la democràcia, el regidor trànsfuga vota sistemàticament tot allò que l'equip de govern corre risc de no aprovar.

Així doncs, ens trobem que propostes que en situació normal no s'aprovarien (7a escola, pedrera, ARE...) perquè l'oposició no hi està d'acord, van endavant amb el vot d'aquest senyor que no representa a ningú.

A mi i a la majoria de castellarencs se'ns en fot que el senyor Roman tingués males relacions amb la cap de llista de CIU. Convergència té part de culpa per portar aquest element a la llista, però a la majoria ens molesta que els senyors de l'equip de govern caiguin en aquesta baixesa de pactar amb ell (ell mateix ho va dir en un ple, que es trucaven i pactaven, el noi és un bocamoll), que no representa a ningú.

Exigim a l'equip de govern que no hi pacti més i si una cosa no compta amb el suport d'algun grup de l'oposició, com que en situació normal no aniria endavant, que ho retirin del ple.

Com a mostra de protesta, els regidors d'ERC, quan hi ha una proposta de resolució que s'aprova amb l'únic ajut del trànsfuga, traiem aquesta pancarta:

El batlle Giménez ens la fa retirar, molt amablement, però visiblement irritat. Les veritats ofenen.

Vivim una anormalitat a Castellar i es diu transfuguisme.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

què fort...

no entenc com una cosa així pot passar a ser normal...
i espero que a les properes eleccions es castigui a aquesta gent, sinó el poble demostrarà dues coses: 1) que aquest sistema democràtic no funciona gens bé i 2) que la pblació és una mica "capulla"


res,
una abraçada i ànims per fer fora als sociates.


gorina

Robin dels Boscos ha dit...

La situació és clara. El poble de Castellar va votar democràticament en una direcció i després els polítics que habiten les clavegueres putrefactes de la política han "redirigit" la voluntat del poble en funció dels seus interessos personals. A part de quedar esquitxada la seva imatge han deteriorat la imatge de Castellar com un poble democràtic. Queda a les mans dels castellarencs i castellarenques acceptar aquest frau electoral o fer-hi alguna cosa per arreglar-ho. Trànsfuga, tingues un poc de dignitat i renuncia pel bé de Castellar i la seva gent! Salut!