divendres, 13 de febrer del 2009

Una mica més de dignitat

El passat ple del Gener, el grup municipal d'Esquerra Republicana de Castellar, vam presentar una proposta de resolució per declarar Castellar vila antitaurina, aprofitant la campanya de recollida de signatures que fa una associació per tal que el Parlament de Catalunya prohibeixi tot acte on es torturi, es faci patir i s'assassini l'animal. La proposta va ser aprovada per unanimitat.

Alguns us preguntareu per quina raó a Castellar. D'altres us diran que això no preocupa als nostres conciutadans, gent que actua seguint el que diuen les enquestes en comptes de fer servir un criteri propi. Fins i tot us diran que és cosa del passat i què hem de mirar endavant.

Per què a Castellar? Molt senzill, si estem en contra de qualsevol tipus de violència, de tortura i d'assassinat no podem estar a favor de les curses de braus, amb la corresponent agressió, patiment físic de l'animal i la tràgica mort final, i el que és més greu, convertit tot plegat en un trist espectacle. Tortura no és art ni cultura.

No ho sabem si preocupa o no als nostres ciutadans, a alguns sí, però de ben segur que la gran majoria està en contra de la violència i del patiment animal. Que Castellar es declari amiga dels animals i respectuosa amb els seus drets ens fa un poble més digne. Nosaltres sols no ho aturarem, però hi aportarem el nostre granet de sorra. Actuar d'aquesta manera ens fa més humans.

Declarar Castellar poble antitaurí ens aporta una mica més de dignitat i ens fa créixer com a poble.

Oriol Papell i Torres

Regidor grup municipal d'ERC-Castellar


*article publicat a la Forja i l'Actual