dilluns, 2 de març del 2009

Al País Basc, els espanyolistes, sumen




El PSOE, que experimenta una gran pujada, el PP que baixa una mica, i els ultradretans Unión, Progreso y Democracia (UPyD) que entren al parlament de Vitòria-Gasteiz, sumen majoria absoluta d'escons. El PNB també ha pujat molt i Ibarretxe queda com el clar guanyador de les eleccions basques. EA s'enfonsa i Aralar puja. Els resultats han estat els següents:


PNV-EAJ: 30
PSOE: 24
PP: 13
Aralar: 4
EA: 2
EB: 1
UPyD: 1

Tot i la pujada del PNB, la pujada dels socialistes bascos suma amb el PP i UPyD. Ha estat clau la il·legalització de l'esquerra abertzale representada per D3M amb un 8.8% de vots nuls.

La possibilitat que els espanyolistes pactin és clara. Totes aquelles collonades a les que estem acostumats de:

Stop a la dreta, si tu no hi vas ells tornen, poden quedar en RES. Perquè el més semblant a un espanyol d'esquerres és un espanyol de dretes. Això pot passar al País Basc, tant de bo m'equivoqui.

Ja va bé, però, que es vagi veient de quin peu calça el PSOE, com ja va fer a Navarra donant la presidència al PP evitant que governés Nafarroa Bai.

En fi, a veure si alguns d'aquí ho comencen a veure i se n'adonen de qui és el PSOE.

Per cert, una dada important, el 8'8% de vots nuls, que haurien estat per Democracia 3 millones (D3M), si no haguessin estat il·legalitzats, els resultats de les eleccions podrien haver estat aquests:

PNV-EAJ: 28
PSOE: 23
PP: 11
D3M: 7
Aralar: 4
EA: 1
EB: 0
UPyD: 1

Com podeu veure la suma de bascos és majoria absoluta davant d'espanyols. Bona jugada la d'il·legalitzar D3M. Com que no els guanyen a les urnes, els han d'il·legalitzar.

Aquesta és la seva democràcia.




1 comentari:

Anònim ha dit...

Amic Papell, dues coses:
1. Hauríem de voler que hi hagués majoria "nacionalista", al Parlament Basc? Sí, m'ho pregunto perquè aquestes eleccions són ANTIDEMOCRÀTIQUES i IL·LEGIMITES i cap dels suposats partits "nacionalistes" no ha donat l'esquena a la falsa democràcia espanyola. Han preferit fer-li el joc i guanyar així més escons ells. Que els donguin!

2. Aquests del PSOE que volen pactar amb el feixisme del PP i UPyD, això de "el que més s'assembla a un espanyol d'esquerres és un de dretes", etc...
Em sembla recordar que ERC ha donat la Generalitat al mateix PSOE... cal no oblidar-ho!



salut!
gorina.