dimarts, 13 d’octubre del 2009

Exitós Correllengua'09


Enguany hem pogut veure una edició més (i en van 5) del Correllengua que organitza la secció local de la CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua) i la Comissió Correllengua'09. L'estructura de l'esdeveniment es manté constant, ja que funciona. Dijous xerrada/presentació llibre (enguany s'homenatjava a Manuel de Pedrolo), divendres concert íntim, dissabte activitats de tota mena per totes les edats i diumenge corals, lectures i ball de gitanes.

Com deia, dijous la xerrada la feia la Fundació Manuel de Pedrolo a la Biblioteca Antoni Tort, èxit d'assistència i participació del públic.

Divendres vam tenir la visita del Petit de Cal Eril, un concert fantàstic, amb humor inclòs i unes lletres i músiques d'allò més encisadores. Tant com la descoberta del cantant en dir-nos que la seva mare és de Cal Pascuet! La sala de Butxaca era plena a vessar i no va decebre a ningú.

El Dissabte sempre és el dia fort del Correllengua, és quan hi ha els actes centrals. Al matí, per agafar forces, l'AMPA El Sol i la Lluna ens va preparar una xocolatada i activitats infantils, després ens ho vam passar d'allò més bé amb en Jaume Barri que va animar als més petits (i no tan petits) una bona estona. Tot seguit vam poder veure una exhibició dels nostres gegants, grallers i els bastoners, que ens van fer voltar una mica pel poble. Finalment una parella lingüística va llegir el manifest amb un català perfecte!

A la tarda més activitats pels més petits, un taller de bitlles catalanes, un taller de castells i un tastet de diferents productes de la terra proporcionats per botigues del poble, molt bo, la veritat. L'actuació de Xaballa i les seves danses va acabar d'animar la tarda.

Més tard van arribar els diables amb la flama de la llengua i van encendre els quatre punts cardinals dels Països Catalans. Un altre cop la lectura del manifest a càrrec de Mònica Mimó i ball infernal.

Tocava recuperar forces amb un sopar popular ben bo i més concerts. Aquest cop a càrrec del grup local Antaviana, que mica en mica es van donant a conèixer i el grup empordanès dels Dekrèpits, que van acabar d'animar la nit.

Diumenge ja més tranquils i una mica tocats de la nit anterior, vam gaudir dels cants de la Coral Xiribec i la Coral Sant Josep, unes lectures de poemes de Suport Castellar i finalment, per cloure el Correllengua, una actuació del Ball de Gitanes.

Un gran Correllengua, i com deia el manifest, l'objectiu és que no se n'hagi de fer cap més, perquè llavors la llengua ja estarà normalitzada. Des de la Res pública us volem felicitar per la feina ben feta. Continueu així.

Oriol Papell i Torres


*Article publicat a la columna de la Res Pública del setmanari Forja