dimarts, 27 d’octubre del 2009

Nova rotonda?

Avui llegeixo al Punt que finalment es farà la nova rotonda de la B-124, la rotonda de Can Bages vaja, a l'alçada de les dues benzineres. Aquesta rotonda era clau per quan es fes el polígon de Can Bages que està aturat. Tinc moltes preguntes respecte al tema. Suposo que demà a la Taula de Mobilitat ens n'informaran oi? La rotonda aquesta no era pel polígon de Can Bages? Ara resulta que es fa per pacificar el trànsit i fer-lo més fluït? No seria millor fer el desdoblament d'una vegada? De tota manera, no anirà malament la rotonda, sempre he cregut molt perillosa l'entrada a la carretera des de la Fàbrica del Vidre, amb aquesta rotonda serà més senzill, espero. El que dubto és que faci la carretera més fluïda, precisament crec que farà el contrari, els cotxes s'hauran de parar i cedir el pas als cotxes que ja siguin dins la rotonda com és lògic, i els camions seguiran entorpint el pas mentre només hi hagi un carril per banda. Us deixo la notícia:


La carretera de Castellar a Sabadell tindrà una nova rotonda que es començarà a construir a la primavera


La Generalitat ha tret a concurs la construcció d'una rotonda a la carretera B-124, la que uneix Castellar del Vallès i Sabadell. El giratori estarà situat en la intersecció de la via amb els carrers del Bages (Pla de la Bruguera) i del Baix Camp (Can Carner), i suposarà una inversió de prop de 870.000 euros. L'actuació està englobada en el projecte de desdoblament de la B-124 en aquest tram, que registra una intensitat mitjana de trànsit que supera els 31.200 vehicles al dia, i un percentatge de vehicles pesants del 5,46%. L'estudi informatiu del desdoblament es va sotmetre a informació pública prèviament i ara es troba en fase de tramitació mediambiental.

Per tal de garantir la fluïdesa del trànsit mentre encara no s'executi el desdoblament, i també per fer més fàcil la sortida de camions del polígon del Pla de la Bruguera –per anar cap a Sabadell, o retrocedeixen fins a la rotonda existent, o utilitzen el carril central d'incorporació, situat a l'alçada de la fàbrica del vidre–, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha decidit avançar la construcció de la rotonda. El giratori tindrà 60 metres de diàmetre, amb una calçada de 10 metres –5 metres per cada carril–, un voral exterior d'1,5 metres i un d'interior de 0,5.

L'alcalde Castellar, Ignasi Giménez, destaca que «aquest és un primer pas cap al necessari desdoblament de la carretera de Sabadell», i creu que la rotonda permetrà «reformular alguns dels accessos i sortides del municipi», de manera que es pugui «reorganitzar el trànsit a través de la ronda de Tolosa i dels carrers del Pla de la Bruguera fins a connectar-lo amb la B-124».

Segons el calendari previst, les obres s'adjudicaran durant aquest hivern, i començaran el segon trimestre del 2010. El termini d'execució dels treballs és d'uns sis mesos.

font: elpunt.cat

3 comentaris:

antoni ha dit...

Suposo que seràn inteligents els que l'ha dissenyin, i la faràn més gran que la que ja hi ha, ja que els "trailers" i camions grans, tenen problemes, a part de que com més gran és una rotonda, més fluidesa hi ha a la carretera. Ho dic per experiència, ja que viatjo molt amb camió, i les rotondes, com més grans, no entorpeixen el trànsit i faciliten la incorporació molt més ràpidament que si son petites.

antoni ha dit...

Suposo que seràn inteligents els que la dissenyin, i, vista l'experiència de la que ja hi ha, la faràn més gran, per tal de que els "trailers" tinguin més facilitats de moviments.

Jordi i Oriol ha dit...

En principi serà gran, crec que de 60 metres si ho vaig sentir bé a la Taula de mobilitat. La del Mestre Pla, com dius, és massa petita, dos cotxes hi caben just i algun cop he vist accidents.