dimarts, 3 de novembre del 2009

Tots els polítics són iguals!

Aquests dies no parem de sentir la frase del títol. I em comença a cansar. De fet, sempre m'ha molestat aquesta generalització. Per quatre lladres que hi ha ens foten a tots al sac. I de fet tothom reconeix que evidentment tots els polítics quan toquen poder roben, es veu que no se'n salva ni un. Ja fa massa que dura la broma. Us imagineu que perquè a un arquitecte li caigui un edifici per incompetent la gent digués: tots els arquitectes són iguals! Oi que no? doncs defenso que no tots els polítics som iguals, per sort!
Aquests dies estem veient astorats com els possibles casos de corrupció surten de sota les pedres. Primer el cas Gürtel que afecta de ple el PP de tot l'estat, centrat a Madrid i València, el Cas Millet confessat pel seu autor i que alguns han intentat convertir en el cas Convergència sense mirar els seus draps bruts i ara el cas Pretòria que ha afectat de ple dos ex-alt càrrecs de Pujol i uns quants càrrecs del PSC-PSOE entre ells l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, mà dreta de José Zaragoza, Secretari d'Organització del PSC-PSOE.
La cantarella d'aquests dies que tots els polítics roben i són iguals s'ha accentuat. I no m'estranyaria que l'abstenció augmentés encara més a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. I és una llàstima, perquè no votant encara es dóna més mans lliures a tota aquesta colla de possibles lladres. El que els hi fa mal és la democràcia, i si hi hagués llistes obertes encara seria més difícil que poguessin fer de les seves.
Analitzem la situació. Qui ha estat acusat en tot aquest merder? PSC-PSOE i CIU. Són tots?? no, són els dos grans partits de Catalunya, els que des del principi de la "democràcia" s'han repartit el pastís, tu la diputació de Barcelona i l'ajuntament de Barcelona i jo les comarques i la Generalitat. La Catalunya dual que ambdós partits han alimentat i han impedit la cohesió social entre el món rural i l'urbà. ERC va canviar una mica la situació, i a desgrat meu van engreixar una mica més el PSC-PSOE, però això ara és un altre tema. I no us ho perdeu, surt el senyor Iceta dels socialistes dient que millor una treva. Quina barra es pot arribar a tenir! Saps què? tapem-nos les vergonyes, no fos cas que sortís tota la merda. I el president de la Trias Fargas, n'Agustí Colominas (no entenc què hi fot un intoxicador com ell) diu que millor no el facin estirar de la manta. És a dir, sap coses i les calla?? No es pot tenir més vergonya.
De moment tots aquests senyors són innocents fins que no es demostri el contrari (deixant de banda que tota persona té dret a la dignitat i les imatges d'aquests senyors emmanillats agafant bosses de plàstic amb la seva roba era denigrant). Però no pot ser que surtin els dels mateixos partits a dir que els suspenen de militància i que enduriran les lleis. Les lleis ja hi són, el problema és fer-les complir, que no es fa i durant masses anys s'ha fet la vista grossa. Causes? segurament el fet que els ajuntament facin de constructores immobiliàries per fer front al minsu finançament municipal. Tot i així no hi ha excusa, la corrupció s'ha de perseguir al màxim. Que parlem dels diners dels ciutadans, molts d'ells avui patint per la seva situació laboral, no es pot jugar així.
Senyors i senyores, si que hi ha polítics corruptes, que roben, que menteixen i procuren omplir-se les butxaques, però ni molt menys tots som iguals. En comptes d'anar a casa precisament han de votar, això és el que més mal els hi fa a aquells que volen que continuem adormits i sense alçar la veu. Voteu a qui creieu més convenient, sempre.